De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung rolt eerste Galaxy S8-update uit in Nederland

Thomas Haenen
21 april 2017, 10:30
2 min leestijd
Samsung rolt eerste Galaxy S8-update uit in Nederland

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus ontvangen vandaag al een update. Daarmee worden onder andere DeX, Bixby en de gezichtsherkenning verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Galaxy S8-update

Eerste Galaxy S8-update

Officieel ligt de Galaxy S8 pas vanaf 28 april in de winkels. Vroege bestellers hadden het toestel echter al deze week in huis. Voor hen staat nu de eerste Galaxy S8-update klaar, met versienummer FXXU1AQDD. Die wordt ook voor de S8 Plus uitgerold.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra deze beschikbaar is voor jouw smartphone. Mocht je hem handmatig willen installeren, dan kan dit door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan en vervolgens ‘Updates handmatig downloaden’ te kiezen. Let wel: de update is ruim 660MB groot, dus het is aan te raden deze alleen over een wifi-verbinding te downloaden.

Dit is er nieuw

Volgens de changelog pakt de update vooral de stabilisatie van enkele features aan. Zo wordt het algoritme voor gezichtsherkenning verbeterd en moeten desktopmodus DeX en virtuele assistent Bixby iets beter werken. Ook zijn er op de achtergrond prestatieverbeteringen en stabilisatieverbeteringen voor de software. Wat er precies verbeterd wordt, laat Samsung in het midden. Meer informatie over deze nieuwe features vind je in onze Galaxy S8 review.

De nieuwe software bevat ook Googles beveiligingsupdate van april 2017. Daarmee moet je beschermd zijn tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android. Google geeft maandelijks dergelijke updates vrij, die vervolgens door de fabrikanten geschikt breder beschikbaar gemaakt worden. Samsung is er doorgaans snel bij.

Het bedrijf raadt aan om vóór het installeren van de update een back-up te maken van je belangrijkste gegevens. Hoewel er niets verloren zou moeten gaan tijdens de installatie, raadt Samsung aan het zekere voor het onzekere te nemen. Ook wordt de Galaxy S8 mogelijk wat warmer tijdens de installatie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu