‘Eerste Google Pixel 4-renders tonen flinke camerabult’
Wouter Nijsen

De eerste renders van de Google Pixel 4 zijn vermoedelijk gelekt. Te zien is dat de smartphone waarschijnlijk meerdere camera’s op de achterkant krijgt en de lenzen zitten verwerkt in een flinke camerabult.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Eerste Google Pixel 4-renders verschenen’

De beelden zijn afkomstig van smartphonelekker OnLeaks, die ze in samenwerking met website Pricebaba publiceerde. De renders zijn niet heel duidelijk en vooral nogal donker, maar laten wel een aantal opvallende dingen zien. Allereerst is een grote camerabult aan de achterkant te zien, wat erop duidt dat Google zijn aankomende smartphone een (drie)dubbele camera geeft.

google pixel 4 renders

Dat zou voor het eerst zijn, want voorgaande Pixel-smartphones hadden een enkele camera op de achterkant. Bij de Pixel 3 en 3 XL zagen we wel voor het eerst een dubbele frontcamera. Ook opvallend is de luidspreker aan de bovenkant, wat misschien betekent dat de Pixel 4 opnieuw een notch krijgt. Verder ontbreekt een vingerafdrukscanner aan de achterkant; Google kiest mogelijk voor een scanner onder het scherm of geavanceerde gezichtsherkenning.

Google lijkt daarnaast opnieuw voor een glazen behuizing te gaan, zodat draadloos opladen mogelijk wordt. Ook lijkt de zoekgigant af te stappen van de stereospeakers aan de voorkant, waarschijnlijk om de randen te verkleinen en het vlaggenschip een voorkantvullend scherm mee te geven. Verder ontbreekt opnieuw een koptelefoonaansluiting, terwijl deze poort met de Pixel 3a en Pixel 3a XL juist weer terugkeerde.

Onthulling waarschijnlijk in oktober

Verder is nog weinig over de Google Pixel 4 bekend. De smartphone beschikt waarschijnlijk over de Snapdragon 855-chip met minstens 6GB RAM, maar meer weten we niet. Ook is het onduidelijk of we op de renders de normale Pixel 4 of grotere 4 XL zien. Google presenteert zijn Pixel-telefoons doorgaans in oktober tijdens een Made by Google-event; we moeten dus nog eventjes wachten op de officiële aankondiging.

Blijf op de hoogte van de Google Pixel 4 (XL) door de Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.