Eerste Huawei Mate 20 Pro-update verbetert camera, voegt AI Zoom toe

Thomas Haenen
2 november 2018, 8:58
2 min leestijd
Eerste Huawei Mate 20 Pro-update verbetert camera, voegt AI Zoom toe

Voor de Huawei Mate 20 Pro staat vandaag een eerste update klaar. De nieuwste versie verbetert de camera met nieuwe filters, effecten en een AI Zoom-optie.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Huawei Mate 20 Pro-update nu beschikbaar

Eerste Huawei Mate 20 Pro-update

Huawei’s nieuwste smartphone heeft al een indrukwekkende camera, maar deze Mate 20 Pro-update voegt vlak voor de release nog enkele extra features toe. Zowel voor foto’s als video’s zijn nu enkele extra filters en effecten beschikbaar. Ook voorziet Huawei het toestel gelijk van de nieuwste beveiligingsupdate. De update met versienummer 9.0.0.126 is 491MB groot.

De update introduceert ook AI Zoom. Daarmee kun je tijdens het filmen inzoomen op de belangrijkste delen van het beeld en de juiste focus behouden. De Mate 20 Pro ondersteunt 3x optische zoom, maar als je te snel inzoomt, beweegt het beeld soms erg snel. Daarom kijkt de software naar wat waarschijnlijk het belangrijkste object is dat je filmt, en wordt de zoom daarop toegepast.

Gebruikers krijgen automatisch een bericht zodra de update voor hun smartphone beschikbaar is. Je kunt handmatig controleren door bij de instellingen te openen, ‘Systeem’ te selecteren en vervolgens naar ‘Software-update’ te gaan. Het is nog onbekend of de uitrol al is gestart in Nederland; op ons testmodel is de software nog niet beschikbaar.

Huawei Mate 20 Pro release mogelijk uitgesteld

Officieel is de Huawei Mate 20 Pro vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. Bij veel webwinkels is het toestel echter opeens vertraagd. Zo verwachten onder andere Coolblue en Belsimpel het toestel pas vanaf volgende week te kunnen leveren. We hebben bij Huawei nagevraagd of er sprake is van een uitstel, maar vooralsnog geen reactie ontvangen.

In onze Huawei Mate 20 Pro review waren ze zeer te spreken over het nieuwe vlaggenschip. “De Huawei Mate 20 Pro weet op de belangrijkste punten overtuigend boven de concurrentie uit te torenen. De camera’s zijn van topklasse, de hardware razendsnel en het scherm ziet er erg goed uit. Vooral de accu bevalt goed: razendsnel vol, maar zelden leeg.”

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu