Eerste Huawei P10-update nu beschikbaar

Thomas Haenen
28 maart 2017, 9:21
2 min leestijd
Eerste Huawei P10-update nu beschikbaar

Vroege kopers van de Huawei P10 kunnen vanaf vandaag een eerste update voor hun smartphone downloaden, slechts een week nadat de telefoon verscheen.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Huawei P10-update

De Huawei P10 ligt pas sinds vorige week vrijdag in de winkels, maar een eerste update wordt nu al uitgerold. Bezitters van het toestel ontvangen sinds vannacht notificaties dat een update naar versienummer VTR-L09C432B113 voor ze klaarstaat. Je krijgt automatisch een berichtje als de update beschikbaar is. Eventueel kun je ook zelf op de beschikbaarheid checken door bij de instellingen naar ‘Systeemupdate’ te gaan.

Eerste Huawei P1-update

In de changelog benoemt Huawei twee bugs die opgelost worden, beide gerelateerd aan de camera. Het previewscherm van de camera wordt nu weer correct getoond, nadat dat in sommige situaties niet gebeurde. Ook kun je de camera weer openen vanuit de Google Voice-app, mocht je die gebruiken. Daarnaast zegt Huawei verschillende verbeteringen op de achtergrond te hebben doorgevoerd.

Omdat de eerste Huawei P10-update zo’n 245MB groot is, raden we je aan om deze te downloaden via een wifi-netwerk. Zo voorkom je dat je rap door je mobiele databundel heen gaat. Huawei zelf raadt aan om een back-up te maken van je gegevens; hoewel ze niet verloren zouden moeten gaan tijdens het updaten, kan dit stukje zekerheid geen kwaad.

Meer over de Huawei P10

De Huawei P10 is het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Het toestel is voorzien van een metalen behuizing, een dubbele camera achterop en een vingerafdrukscanner die naar de voorkant is verplaatst. Standaard draait de P10 al op Android 7.0 Nougat en EmotionUI 5.1, Huawei’s eigen Android-interface. Meer over het toestel lees je in de Huawei P10 review.

Onlangs verscheen ook de Huawei P10 Lite, een goedkopere variant met hetzelfde design maar hardware die een stuk minder krachtig is. Een grotere versie met betere camera, de Huawei P10 Plus, ligt vanaf begin april in de winkels voor 749 euro.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Techvalue
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10
Huawei P10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu