Eerste Ice Cream Sandwich ROM voor de Samsung Galaxy S II lekt uit

Redactie
14 december 2011, 16:59
1 min leestijd
Eerste Ice Cream Sandwich ROM voor de Samsung Galaxy S II lekt uit
Eerste Ice Cream Sandwich ROM voor de Samsung Galaxy S II lekt uit

Een ROM met Ice Cream Sandwich voor de Samsung Galaxy S II is verschenen. De ROM heeft als build datum 7 december 2011 en is voorzien van Android 4.0.1. De firmware is in handen gekomen van Sam Mobile die met zekerheid durft te zeggen dat het hier om een officiële ROM van Samsung gaat. Samsung heeft Ice Cream Sandwich aangepast met haar eigen TouchWiz software. Hoewel alle basisfuncties werken gaat hier duidelijk om een testversie.

Sam Mobile heeft ook een filmpje online geplaatst waarin te zien is hoe Ice Cream Sandwich er uitziet met TouchWiz. Zo kun je op dezelfde manier tussen applicaties wisselen en wegvegen zoals bij het originele Ice Cream Sandwich. Voor de rest lijkt de software veel op Gingerbread met TouchWiz zoals dat nu op de Samsung Galaxy S II te vinden is.

Lees verder na de advertentie.

Om de firmware op je telefoon te installeren kun je hier de ROM vinden (wachtwoord samfirmware.com). De Samsung Galaxy S II ziet de firmware niet als officiële software maar als custom rom dus het kan zijn dat je je garantie verliest als je besluit de ROM te gaan draaien. Installeer de ROM alleen als je weet waar je mee bezig bent. Verwacht wordt dat Samsung in het begin van 2012 de officiële Ice Cream Sandwich update voor de Galaxy S II zal gaan verspreiden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu