Eerste indruk: HTC Hero

Redactie
25 juni 2009, 14:16
4 min leestijd
Eerste indruk: HTC Hero
htc hero


Gisteren liet HTC in Londen de HTC Hero zien, een nieuw toestel met een compleet nieuwe interface. Na afloop van de presentatie was er gelegenheid genoeg om het nieuwe toestel zelf uit te proberen en te ontdekken hoe de HTC Hero afsteekt tegen eerdere toestellen, zoals de HTC Magic.

Voordat je een echt afgewogen mening over een toestel kunt geven, moet je er langere tijd mee gewerkt hebben. Dat lukte gisteren op de persbijeenkomst van HTC in Londen nog niet, maar duidelijk was wel dat HTC met de Hero een potentieel succesmodel in handen heeft. Dat geldt niet zozeer voor het toestel zelf, maar vooral ook voor de nieuwe interface, HTC Sense.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Hero heeft dezelfde gekromde onderzijde als de G1. Niet iedereen zal daar enthousiast van worden, maar volgens HTC heeft het ermee te maken, dat het toestel makkelijker in de hand past. De Teflon-coating moet het toestel beter bestand maken tegen slijtage door dagelijks gebruik.

htc hero

HTC Sense is de nieuwe gebruikersinterface, waarin de gebruiker en zijn contactpersonen centraal staan. Windows Mobile-gebruikers kennen de interface al van TouchFLO, maar volgens marketingdirecteur John Wang, is HTC Sense veelomvattender.

Planet Android had na afloop van de persbriefing een interview met John Wang, die uitlegde dat er bij HTC Sense sprake is van een holistisch model om je mobiele telefoon te gebruiken. Het is een verzamelbak waar je allerlei zaken in kunt stoppen. Het bevat overigens ook genoeg praktische zaken, bijvoorbeeld een nieuw schermtoetsenbord, mooie achtergrondjes en eigen HTC-widgets in verschillende vormgevingen. Wil je een contactwidget op je startscherm plaatsen, dan geeft HTC je keuze uit meerdere uitvoeringen. Het schermtoetsenbordje is overigens goed te gebruiken en voegt nog wat extra’s toe: snel intikken van zoekbegrippen door een T9-achtige tekstinvoer met suggesties. Bovendien kun je het toetsenbordje op deze manier gemakkelijker met één hand bedienen. Op Windows Mobile-toestellen gaat HTC overigens een soortelijke gebruikerservaring bieden, waarbij contactpersonen centraal staan.

htc hero zijkant

John Wang legde het als volgt uit: nu moet je steeds een zijstraatje ingaan om gegevens over een bepaalde persoon te raadplegen. Wil je weten welke SMS-berichten je hebt uitgewisseld, dan moet je de SMS-applicatie opstarten. Wil je zien welke foto’s de persoon gepubliceerd heeft, dan moet je naar Flickr of Facebook gaan en wil je zien wat de persoon recent getwitterd heeft, dan is daar ook weer een aparte applicatie voor nodig. Met HTC Sense heb je alle communicatie met één persoon overzichtelijk bij elkaar, via tabbladen. Eerlijk gezegd doet de interface op dit punt wel wat denken aan het nieuwe WebOS van Palm, dat ook de communicatie met een persoon samenbrengt in één interface.

We vonden de HTC Hero slanker en handzamer dan de HTC Magic. In Nederland zal het toestel in twee kleuren verkrijgbaar zijn: wit en bruin (‘Urban Brown’). De bruine kleur is misschien even schrikken, maar als je het toestel in handen hebt blijkt het reuze mee te vallen: het is een metallic-achtige kleur die minder bruin overkomt als bijvoorbeeld de bruine Microsoft Zune.

htc hero john wang

De toestellen die we gisteren te zien kregen, draaiden nog op pre-productie firmware. Over de prestaties valt op dit moment nog niet zoveel te zeggen. Behalve dan, dat het besturingssysteem tijdens de korte test die we in Londen konden doen, eigenlijk vlot reageerde. Een test waarbij de HTC Magic naast de HTC Hero met de definitieve firmware wordt gelegd, moet uitwijzen in welke mate de Hero daadwerkelijk sneller is.

planet android

Op de persbijeenkomst waren ook medewerkers van Adobe aanwezig om Flash op de HTC Hero te demonstreren. Op de website van Adobe is hiervan een videodemo te zien. In de video kun je meteen zien hoe de multitouch-vingerbewegingen op de HTC Hero werken. Met multitouch kun je bijvoorbeeld inzoomen op een webpagina of een foto. Tijdens de demonstraties was te zien dat Flash op de Hero behoorlijk snel werkte, al duurt het wel even voordat je een webpagina of applicatie met Flash-content hebt geladen. Het zou handig zijn als je Flash ook tijdelijk kunt uitschakelen, als je op een trage internetverbinding zit. In het persbericht van Adobe lees je er meer over.

De batterij op de HTC Heros is vergelijkbaar met de HTC Magic. Exacte metingen konden we tijdens de persbijeenkomst natuurlijk niet doen, maar HTC beweert dat er verbeteringen in het OS zijn doorgevoerd die de batterijduur nog wat verlengen. Grote pluspunten van de HTC Hero zijn de 5 megapixel camera en het feit dat HTC eindelijk heeft gekozen voor een 3,5 mm headset-aansluiting.

Zodra we een testtoestel in handen hebben lees je meer in een uitgebreid review van de HTC Hero.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's