Eerste Jelly Bean-rom voor geroote Samsung Galaxy Nexus beschikbaar

De eerste custom rom van Jelly Bean is beschikbaar voor de geroote Samsung Galaxy Nexus. BPTzero, een gebruiker van XDA die aanwezig was op de Google I/O 2012-conferentie , heeft de over-the-air (OTA) update van Jelly Bean overgezet naar de algemene Galaxy Nexus en de eerste reacties zijn erg positief. De rom kun je installeren als je geroot bent. Dit betekent dat je ClockworkMod Recovery geïnstalleerd moet hebben waar je Jelly Bean mee kunt installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het was te verwachten dat de eerste rom binnen een dag zou ‘lekken’, want gisteren op de Google I/O 2012-conferentie kregen alle aanwezigen – en dat zijn voornamelijk ontwikkelaars – een gloednieuwe Nexus 7 en Galaxy Nexus met Jelly Bean mee. Deze ontwikkelaars moesten de OTA-update van de nieuwe Galaxy Nexus halen en beschikbaar maken voor de huidige Galaxy Nexus. De rom is wel gebaseerd op een bèta-versie van Jelly Bean, dus de software kan nog bugs bevatten Maar dat zal voor velen niet uitmaken. Let wel: het flashen van custom firmware is nooit zonder risico’s. AndroidPlanet is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan je toestel.