De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Eerste Nougat-update brengt Nexus-launcher en Google Assistant’

Wouter Nijsen
24 augustus 2016, 16:35
1 min leestijd
‘Eerste Nougat-update brengt Nexus-launcher en Google Assistant’

Na het uitbrengen van Android 7.0 (Nougat) werkt Google momenteel hard aan de eerste update voor het besturingssysteem. Die zou zomaar twee belangrijke features kunnen introduceren.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Nougat-update

nexus launcher

De grotere (of maintenance) updates die de komende maanden voor Android Nougat verschijnen, brengt naast bugfixes ook nieuwe features met zich mee. Volgens Nate Benis, bekend van XDA Developers, betekent dit mogelijk dat de Nexus-launcher en Google Assistant via een update worden toegevoegd. Omdat deze functies niet aanwezig zijn in de huidige versie van Nougat, doet dit Benis geloven dat ze worden toegevoegd in de eerste update, die dit najaar moet verschijnen.

Over de Nexus-launcher is de afgelopen weken al het nodige opgedoken. De homescreenvervanger brengt een aantal subtiele wijzigingen, waardoor bijvoorbeeld de knop voor het applicatie-overzicht wordt vervangen door een swipe naar boven. Ook wordt verwacht dat de launcher integreert met de Google Assistant, de assistent die tijdens Google I/O 2016 werd aangekondigd.

Het is aannemelijk dat de features lanceren met de nieuwe Nexus-toestellen van Google, die dit jaar vermoedelijk worden gemaakt door HTC. Dit betekent dat de functies op deze smartphones als eerste te gebruiken zijn, waarna ze later beschikbaar komen voor andere toestellen met Android Nougat. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Nexus-toestellen worden onthuld, maar gebeurt mogelijk tijdens een event in september.

De definitieve versie van Android 7.0 (Nougat) werd afgelopen maandag beschikbaar gemaakt en is nu beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 en Pixel C. In onze Android 7.0 Nougat review lees je meer over de nieuwe features van de Android-versie.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0 Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu