De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Eerste foto’s Nest Cam tonen gestroomlijnde beveiligingscamera’

Gijs Ettes
11 juni 2015, 8:01
1 min leestijd
‘Eerste foto’s Nest Cam tonen gestroomlijnde beveiligingscamera’

Domotica-bedrijf Nest, dat sinds begin 2014 onderdeel uitmaakt van Google, lanceert volgende week woensdag naar verluidt een slimme beveiligingscamera. De Nest Cam zou in twee persfoto’s voor het eerst te zien zijn.

Lees verder na de advertentie.

Beelden opnemen en streamen met Nest Cam

Uit de renders blijkt dat de Nest Cam qua design een gestroomlijndere versie wordt van de Dropcam Pro, de wifi-camera die in 2014 werd uitgebracht door de start-up Dropcam. Dat bedrijf is sinds een jaar onderdeel van Nest, dat op zijn beurt weer bij Google hoort.

nest cam

De Nest Cam verbindt met je wifi-netwerk en kan beelden in 1080p streamen, die vervolgens via een webinterface of app zijn te bekijken. Ook kan de camera beveiligingsbeelden in full-hd opnemen, wat het apparaatje interessant maakt voor zakelijk gebruik. Dankzij  bluetooth low energy en een qr-code is de Nest-camera gemakkelijk meteen smartphone te verbinden.

Nest zou voor de nieuwe camera ook zijn applicatie vernieuwen, zodat deze niet alleen de thermostaat en rookmelder kan weergeven, maar ook overweg kan met de Nest Cam. Ook wordt de app voorzien van grotere knoppen voor de bediening en een menu dat naar beneden schuift. Op 17 juni wordt de Nest Cam mogelijk officieel onthuld. Over een prijs of releasedatum is nog niets bekend.

→ Lees onze uitgebreide Nest thermostaat review.
→ Lees onze uitgebreide Nest rookmelder review.

Het laatste nieuws over Nest

Bron: DroidLife
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu