Eerste Pokémon GO Fest verloopt dramatisch

Erwin Vogelaar
23 juli 2017, 9:42
2 min leestijd
Eerste Pokémon GO Fest verloopt dramatisch

Het eerste Pokémon GO Fest was geen succes. De game was onspeelbaar, de ceo van Niantic werd uitgejoeld en de makers beloven nu restituties.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Pokémon GO Fest geen succes

In Chicago vond gisteren het allereerste Pokémon GO Fest plaats. Wat een feestelijke gebeurtenis moest zijn, bleek echter een groot drama. Het idee was dat spelers bij elkaar zouden komen om Pokémon te vangen. Wisten ze genoeg beestjes te pakken te krijgen, dan kregen ze een kans om de eerste Legendary Pokémon te vangen. Een goed plan, maar de uitwerking was minder.

Hoewel men niet meer dagelijks massaal de straat op gaat voor deze game, is Pokémon GO nog steeds razend populair. Talloze spelers vertrokken daarom naar het eerste Fest. Daar werden ze niet alleen verwelkomt door bizar lange rijen, maar ook met slecht bereik van hun mobiele netwerk en serverproblemen door de hoeveelheid spelers.

Toen de ceo van Niantic, John Hanke, op het podium kwam, waren de spelers er helemaal klaar mee. Hanke werd uitgejoeld en spelers riepen dat ze niet konden spelen. Niantic komt gedupeerde spelers nu tegemoet met restituties. Bezoekers krijgen de twintig dollar voor hun ticket terug en ontvangen voor honderd dollar aan Pokécoins.

https://twitter.com/therealzef/status/888830668381319171

Toen Pokémon GO vorig jaar lanceerde werd de game tevens geplaagd door serverproblemen. Het lijkt erop dat Niantic daar nog niet genoeg van geleerd heeft. Hopelijk gaat het met de komende evenementen beter.

Nederland is namelijk op 12 augustus aan de beurt. Dan vindt er een Pokemon GO Fest plaats in Amstelveen. Specifiek in winkelcentrum Amstelveen Stadshart. Hier zijn dan Pokémon te vinden die je normaal niet in Europa tegenkomt. Volgens Niantic is er in het winkelcentrum plek voor 3500 spelers, maar je moet wel een (gratis) kaartje hebben. Deze kaarten zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bronnen: The Verge, Kotaku
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu