Eerste reviews van de Barnes & Noble Nook staan online

Redactie
7 december 2009, 12:35
2 min leestijd
Eerste reviews van de Barnes & Noble Nook staan online
nook ebook reader

Slashgear en Engadget zijn er het snelst bij met een review van de Barnes & Noble Nook, de ebooklezer op Android. Wordt het ooit nog wat met digitale boeken? Jawel, zegt Amazon-baas Jeff Bezos. Hij vertelde dit weekend aan de New York Times:

For every 100 copies of a physical book we sell, where we have the Kindle edition, we will sell 48 copies of the Kindle edition. It won`t be too long before we`re selling more electronic books than we are physical books. It`s astonishing.*

De Nook wordt echter gemaakt door een concurrent van Amazon, Barnes & Noble.

Engadget was tijdens het testen totaal gecharmeerd van het uiterlijk en tegelijk totaal gefrustreerd van de manier waarop het apparaat werkt. De Nook heeft een streepje voor op de concurrentie: het ziet er mooi uit, de specs kloppen en je kunt er allerlei add-ons en accessoires bij kopen. Het aanbod van boeken is ook prima en het is mooi dat je via de LendMe-functie boeken kunt uitlenen. Toch heeft B&N meer beloofd dat ze uiteindelijk leveren. Met nieuwe software-updates kan het nog goed komen.

Lees verder na de advertentie.

Slashgear maakte twee video’s, die je hieronder kunt zien. Allereerst de uitpakvideo:

Daarnaast schreef reviewer Vincent Nguyen van Slashgear ook nog een flinke tekst over het apparaat. Hij vindt gebruiksgemak het grote pluspunt van de Nook. Het touchscreen zorgt voor een intuïtieve bediening en voor nieuwe ebook-kopers is het een no-brainer. De gebruikerservaring is veel beter dan de Amazon Kindle. En tegen de tijd dat de Nook breed beschikbaar is, zal er ook wel een software-update beschikbaar zijn, die de problemen met de weergave van boeken oplost. Heb je al een Kindle, dan zul je de afweging moeten maken. De meeste platformen gebruiken DRM waardoor je niet zo makkelijk kunt overstappen. Ook al kosten de nieuwste bestsellers maar $9,99 en biedt B&N een half miljoen boeken gratis aan, de overstap kan nog steeds duur zijn.

* De quote van Jeff Bezos is te vinden in dit artikel in de New York Times (inloggen vereist).

Over de Nook is Jeff Bezos niet onder de indruk. Hij durft zelfs de naam van het product niet te noemen en zegt over de uitleenfunctie van de Nook:

The current thing being talked about is extremely limited. You can lend to one friend. One time. You can`t pick two friends, not even serially, so once you`ve loaned one book to one friend, that`s it.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's