Eerste ronde van ADC2 begonnen: stem mee via je Android-telefoon

adc2In de Android Market is vanaf nu een applicatie te vinden, waarmee je kunt meestemmen voor de Android Developer Challenge 2 (ADC2). Na het installeren krijg je steeds de naam van een applicatie te zien die je kunt downloaden en beoordelen, gebaseerd op bepaalde criteria. Daarbij spelen onder andere originaliteit en effectief gebruik van het Android-platform mee. De eerste beoordelingsronde duurt zo’n twee weken, totdat de organisatie van mening is dat er genoeg stemmen binnen zijn om de top 20 applicaties in elke categorie te bepalen. Er zijn 10 categorieën en dat levert in totaal een lijst van 200 applicaties op die naar de tweede ronde doorgaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Tijdens de tweede ronde zal de stem van de gebruikers voor 40% meetellen in het eindresultaat. De stem van de jury (een panel van deskundigen) bepaalt voor de overige 60% wie er wint.

Maar eerst zullen we voor de eerste ronde moeten bepalen welke applicaties doorgaan. Nadat je de ADC2-applicatie uit de Android Market hebt geïnstalleerd krijg je vrijwel meteen via de notificatiebalk (linksboven in het scherm) een waarschuwing dat er een nieuwe applicatie klaarstaat om te beoordelen. In mijn geval was dat TweeTalky, een applicatie waarmee je ingesproken berichten op Twitter kunt publiceren. Je moet daarbij op vier aspecten letten:

  • Originality of concept
  • Effective use of the Android platform
  • Polish and appeal
  • Indispensability

Wil je een applicatie overslaan omdat ‘ie je niet aanspreekt of omdat je simpelweg geen zin hebt om te installeren, dan kies je gewoon Menu > Skip.

Hieronder zie je een serie screenshots, die Pieter Born van BluMedialab.com ons stuurde:

Zoek in de Android Market op ‘challenge’ of scan onderstaande QR-code. En daarna… stemmen maar!

Via: Android Developers Blog en Pieter Born die ook de serie screenshots stuurde.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.