De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung geeft eerste grote Galaxy Note 8-update vrij: dit is er nieuw

Thomas Haenen
30 november 2017, 10:39
2 min leestijd
Samsung geeft eerste grote Galaxy Note 8-update vrij: dit is er nieuw

Ruim twee maanden na de release van de Galaxy Note 8 komt Samsung met een eerste grote update voor de smartphone aanzetten. Deze biedt bescherming tegen een groot wifi-lek, en verbeteringen voor meegeleverde apps.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Galaxy Note 8-update beschikbaar

De Samsung Galaxy Note 8-update wordt inmiddels geleidelijk wereldwijd uitgerold, en is waarschijnlijk binnen enkele dagen in Nederland beschikbaar. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update met versienummer N950FXXU1BQK6 beschikbaar is. Eventueel kun je handmatig controleren door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken.

Hoewel de nieuwe software je Note 8 nog niet bijwerkt naar Android 8.0, gaat het desalniettemin om een flinke update van 800 MB. Daarom is het aan te raden deze enkel over een wifi-verbinding te downloaden, om te voorkomen dat je erg snel door je mobiele databundel heen bent.

Eerste Samsung Galaxy Note 8-update

Beveiligingsupdate november inbegrepen

Na installatie ben je voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate van november. Daarmee ben je beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android, waaronder het onlangs ontdekte wifi-lek KRACK. Dat alleen al maakt de update het downloaden waard, want met KRACK kunnen kwaadwillenden relatief gemakkelijk je wachtwoorden en andere privégegevens bemachtigen.

Een changelog voor de Note 8-update belooft tevens verbeteringen voor de Kalender-, Galerij, Stemrecorder- en Reminder-apps. Al deze apps zouden nu soepeler moeten lopen. Er is voor zover bekend slechts één nieuwe functie: ‘Secure Wifi’. Activeer je die functie, dan wordt alle data die je download en upload versleuteld verstuurd. Dat maakt het voor kwaadwillenden veel moeilijker om mee te kijken.

Een Android 8.0 (Oreo)-update voor de Note 8 is wel in ontwikkeling, maar verschijnt naar verwachting pas begin volgend jaar. Oreo introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video, en beperkt nog meer het accuverbruik van apps op de achtergrond. Tevens nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je filtert welke berichten apps je wel en niet mogen sturen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu