Zo ziet de Samsung Galaxy S9 er (misschien) uit

Thomas Haenen
22 november 2017, 9:35
2 min leestijd
Zo ziet de Samsung Galaxy S9 er (misschien) uit

Hoewel de daadwerkelijke onthulling van de Samsung Galaxy S9 nog even op zich laat wachten, bieden gelekte beelden mogelijk een eerste blik op de nieuwe smartphone.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste Samsung Galaxy S9 render uitgelekt’

Samsungs volgende vlaggenschip krijgt slechts een kleine visuele upgrade, zo suggereren beelden die BGR bemachtigd heeft. Op de beelden is de Galaxy S9 verpakt in een hoesje te zien. Hoewel dat hoesje delen van het design verstopt, is de eerste indruk een toestel dat grote gelijkenissen heeft met de Samsung Galaxy S8 van dit jaar.

Zo hebben beide smartphones een groot, voorkantvullend scherm dat doorloopt in de zijkanten. Slechts aan de boven- en onderkant is een kleine zwarte balk te vinden. Ook Bixby wordt niet vergeten. Wederom zit op de zijkant een knop waarmee de stemgestuurde assistent direct geopend wordt, zo suggereert de afbeelding. Aan de andere kant zitten een tweetal volumeknoppen en een aan/uitknop.

Eerste Samsung Galaxy S9 render

Meer camera’s, scanner verplaatst

De grote vernieuwingen bewaart Samsung voor de achterkant. Daar zit nu een dubbele camera van een onbekend aantal megapixels. Onlangs bracht Samsung zijn eerste smartphone met dubbele camera achterop uit, de Galaxy Note 8. Waar de twee lenzen bij dat toestel nog naast elkaar zitten, plaatst Samsung ze op de Galaxy S9 onder elkaar. Ook de vingerafdrukscanner wordt dit keer niet naast, maar onder de camera’s geplaatst. Dat maakt hem waarschijnlijk makkelijker om op de tast te vinden.

Eerder deze week verscheen het gerucht dat de Galaxy S9 betere gezichtsherkenning en een snellere irisscanner krijgt. Op de render zijn echter niet duidelijk nieuwe sensoren of extra camera’s te onderscheiden. Gespeculeerd wordt dat Samsung de verbeterde technologie niet op tijd af gaat krijgen voor de S9, en dat we deze pas later in 2018 in de Galaxy Note 9 zien.

Volgens de makers van het hoesje is de render gebaseerd op informatie uit de fabrieken van Samsung. Of die informatie correct is, weten we waarschijnlijk pas over enkele maanden. De Samsung Galaxy S9 wordt volgens bronnen in februari 2018 gepresenteerd en is vervolgens vanaf het voorjaar te koop.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: BGR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu