Eerste Android-telefoons met 1,5 GHz Qualcomm-chip in 2011

Redactie
16 augustus 2010, 19:11
1 min leestijd
Eerste Android-telefoons met 1,5 GHz Qualcomm-chip in 2011

De eerste telefoons met een 1,5 GHz Qualcomm-chip arriveren in 2011. Dit zegt Mark Frankel van Qualcomm. Het is heel misschien mogelijk dat er rond de kerst al telefoons in de winkel liggen met deze krachtige processor, maar die kans is klein. De nieuwe chip is niet alleen sneller, maar zorgt ook dat er beter met energie wordt omgegaan. De dual-core QSD8672 chip heeft een snellere processor dan de voorganger: de dual-core MSM8660 Snapdragon-chip (1,2 GHz).

De nieuwe chip van Qualcomm heeft twee processors en wordt daarom een multikernprocessor (dual-core) genoemd. Het voordeel is dat iedere processor (CPU) een eigen leven kan leiden. Stel, de ene processor werkt, dan kan de andere processor een dutje doen. Hierdoor verbruikt een chip met twee processors minder stroom dan een chip met één krachtige processor.

Lees verder na de advertentie.

De 1,5 GHz-chip helpt een telefoon om HD-video’s (1080p) te maken. Telefoons met oudere chips van Qualcomm kunnen ook HD-video’s maken, maar dan tot een resolutie van 1280×720 (720p). De nieuwe chip wordt waarschijnlijk niet alleen geïnstalleerd in smartphones, maar ook in tabletcomputers.

Op dit moment gebruiken verschillende telefoons van HTC, zoals de Nexus One en de Desire, een Snapdragon-processor. Ook de Sony Ericsson Xperia X10 heeft er eentje aan boord.

Op 15 september houdt HTC een Launch Event in Londen. Onthult het bedrijf van de eerste telefoon met de nieuwste Qualcomm-chip? Misschien!

Via: Androinica

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's