De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Eerste testresultaten batterijduur Nexus 4 vallen tegen

Redactie
6 november 2012, 15:12
1 min leestijd
nexus 4 toestel

De eerste resultaten van de hardware-prestaties van de Nexus 4 zijn getest door AnandTech, een betrouwbare technologiewebsite die uitgebreide informatie over hun testen geeft. Zij hebben de hardware van Google’s nieuwe smartphone aan de tand gevoeld en concluderen dat, hoewel de snelheid dik in orde is, de quadcore-processor toch wel veel energie verbruikt. Dit beweert AnandTech op basis van een tweetal testen waarbij de Nexus 4 via 3G en Wi-Fi voor een periode constant websites laadt.

De uitkomsten van deze testen om de batterijduur van een smartphone te meten, zijn voor de Nexus 4 niet erg positief. Zo heeft de Nexus 4 een schermtijd van 4.18 uur als het toestel via 3G websites laadt en blijft het toestel 6.27 uur aan als de smartphone Wi-Fi gebruikt. Hiermee belandt de Nexus 4 in de lagere regiones van het huidige high-end smartphones-segment. De iPhone 5 met 4G scoort met 8.19 uur beduidend hoger in de test en ook de Galaxy S III haalt met 3G de vijf uur. Ter verduidelijking: de Galaxy S III heeft eenzelfde batterij van 2100 mAh en de iPhone 5 heeft zelfs een kleinere batterij van 1440 mAh.

Lees verder na de advertentie.

Bij de Wi-Fi-test scoort de Nexus 4 niet veel beter. Hoewel het verschil met de Galaxy S III kleiner is, blijft de iPhone 5 veel energiezuiniger met de batterij omgaan. In tegenstelling tot de magere 6.27 uur van de Nexus 4 blijft de iPhone 5 maar liefst 10.27 uur aan voordat de batterij leeg is.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu