Eerste video YotaPhone met twee schermen uitgebracht

Redactie
15 december 2012, 16:56
1 min leestijd

De YotaPhone is een interessant project. Niet enkel omdat het een Android-smartphone met twee (!) schermen is, maar ook omdat het de functie van de achterkant van een smartphone opnieuw bekijkt. De YoyaPhone heeft naast het standaard 4.3 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels ook een tweede e-ink-scherm. Een e-ink-scherm verbruikt zeer weinig energie en is in direct zonlicht ook nog goed leesbaar.

Volgens de makers van YoyaPhone verlengt het tweede scherm de batterijduur van de smartphone, want op het e-ink-scherm kun je informatie zien waarvoor je normaal gesproken eigenlijk het ‘normale scherm’ voor moet aanzetten. Denk aan de tijd, nieuwe notificaties, het nieuws of het weer. Het bekijken van deze informatie via het e-ink-scherm is een stuk batterijvriendelijker dan elke keer het grote HD-scherm aan- en uitschakelen.

Lees verder na de advertentie.

De YotaPhone komt ook met een speciale app waarmee boeken en documenten via de smartphone op het e-ink-scherm gelezen kunnen worden zonder het HD-scherm in te schakelen. Het e-ink-scherm reageert daarbij niet op aanrakingen, waardoor je niet per ongeluk allerlei acties activeert als je de smartphone uit je broekzak haalt.

Op dit moment krijgt de YotaPhone een Snapdragon S4-chip, 2GB werkgeheugen en tot 64GB opslagruimte. Het toestel is nog in ontwikkelingen, maar in onderstaande video is al een vroeg prototype van de smartphone te zien. Of de YotaPhone ook naar Europa komt, is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=ErWL-9q86kc&feature=player_embedded
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu