Eigen kanaal Snapchat komt definitief niet meer terug
Redactie

Snapchat stopt met zijn eigen contentkanaal Snap Channel, wat voorlopig ook het einde betekent van het eigen foto- en videomateriaal die het sociale medium publiceerde op dit kanaal. Discovery, het platform waar je Snap Channel kon bekijken, blijft wel bestaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snap Channel werd enige tijd geleden al offline gezet. De verwachting was toen nog dat het kanaal  uit de lucht werd gehaald om  enkele veranderingen te ondergaan, waarna het weer online zou worden gezet. Nu wordt duidelijk dat het kanaal niet meer terugkomt.

Snap Channel 2.0

Snap Channel werd in januari van dit jaar gelanceerd door Snapchat. Via het Discover-scherm kon je de eigen content van Snapchat bekijken. Enkele weken geleden werd het kanaal uit de lucht gehaald, waarbij het sociale medium bekend maakte binnenkort Snap Channel 2.0 te lanceren. Snapchat heeft nu echter aan  Deadline laten weten helemaal te stoppen met het kanaal.  

Het was in eerste instantie de bedoeling van Snapchat om zich te ontwikkelen als uitgever van eigen video’s en artikelen. Nu Snap Channel echter verwijderd is, gaat  Snapchat zich voornamelijk richten op het publiceren van content van andere media zoals Buzzfeed op het Discover-platform. Het team achter Snap Channel dat onder leiding van Marcus Wiley, voormalig mede-hoofd comedy bij Fox Broadcasting de dienst lanceerde, zal grotendeels afscheid nemen van het bedrijf.

Discover-platform

Op de Discover-pagina is dagelijks nieuw materiaal van 15 verschillende media te vinden, die hun video’s en afbeeldingen specifiek op Snapchat-gebruikers richten. De redactie hiervan wordt gedaan door een combinatie van journalisten, uitgevers en Snapchat zelf. De content is vaak gericht op het buitenland en daardoor niet altijd interessant voor gebruikers in Nederland, hoewel veel afbeeldingen en video’s ook universeel te begrijpen zijn.

Snapchat sluit overigens niet uit in de toekomst weer eigen materiaal te produceren en publiceren. Dit gebeurt dan echter niet via Snap Channel.

→ Download Snapchat in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.