Gerucht: eind oktober betalen met PayPal in Market?

Redactie
6 oktober 2010, 17:39
1 min leestijd
Gerucht: eind oktober betalen met PayPal in Market?

Google lijkt PayPal eindelijk aan de haak te hebben geslagen. Amerikaanse bronnen beweren dat de zaak rond is en dat de integratie van PayPal in de Android Market op 26 oktober bekend wordt gemaakt tijdens de ontwikkelaarsconferentie van PayPal in San Francisco.

Wanneer PayPal wordt geïntroduceerd in de Market, dan is het een stuk makkelijker om af te rekenen. Op dit moment is het alleen mogelijk om te betalen met een (virtuele) creditcard. Veel Nederlanders hebben geen creditcard, maar wel een PayPal-account. Met PayPal kun je met je e-mailadres betalen. Het te betalen bedrag wordt door PayPal automatisch van je bankrekening afgeschreven. Nadert de Android Market in de toekomst het gemak van Apple’s App Store met haar Click & Buy-service?

Op dit moment gaan aankopen via Google Checkout. Niet alleen kost het extra moeite om creditcardgegevens in te typen. Checkout ligt er soms ook uit. Dit beweert TouchType, de ontwikkelaar van de populaire applicatie SwiftKey. Het bedrijf kreeg 40.000 orders binnen, maar 2.000 van deze orders zijn gecanceld of afgewezen door een fout in het Google Checkout-systeem.

Lees verder na de advertentie.

Niet alleen voor Google is een samenwerking met PayPal prettig, ook PayPal profiteert. In de App Store is het namelijk moeilijk om met PayPal te betalen, of je moet een PayPal creditcard hebben. Dankzij een samenwerking met Google groeit het bereik van het betalingssysteem.

Het is nog onzeker of de geruchten kloppen, maar het zou zeker mooi nieuws zijn!

Bron: The Street

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's