Electronic Arts gaat waarschijnlijk games maken voor Android

Redactie
17 september 2010, 9:25
1 min leestijd
Electronic Arts gaat waarschijnlijk games maken voor Android
monopoly

Electronic Arts, een ontwikkelaar en uitgever van computerspellen, ziet Android steeds belangrijker worden en gaat zich richten op het besturingssysteem van Google. Hoewel EA nog geen concrete plannen heeft, is het aannemelijk dat de eerste EA-spellen in 2011 in de Android Market verschijnen. Electronic Arts zit achter bekende spellen als FIFA en The Sims. In oktober 2008 kondigde EA al aan dat ze Bejeweled, Tetris en Monopoly op het Android-platform wilden uitbrengen, maar dat is er nooit van gekomen.

“Ik denk dat de volgende positieve fase voor de mobiele markt zal zijn om een equivalent van de App Store te ontwikkelen voor het Android- besturingssysteem,” vertelt Eric Brown, de financieel directeur van Electronic Arts. “Er gebeurt op dit moment heel veel op de markt. We proberen onze mobile business zo te positioneren, dan we profiteren van deze trend.”

Lees verder na de advertentie.

Op dit moment is de Android Market steeds volwassener aan het worden. Begin dit jaar was het verschil met de Apple’s App Store erg groot, vooral op het gebied van games. Maar het gat is steeds kleiner aan het worden. Steeds meer kwalitatieve spellen, zoals Fruit Ninja en Angyr Birds, komen naar het platform van Google. Daarnaast biedt OpenFeint sinds kort multiplayer-ondersteuning, waardoor gamen net iets leuker wordt.

Welk spel van EA zie jij graag in de Android Market verschijnen? Laat het ons onder dit artikel weten!

Via: Android Community

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu