De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Elon Musk wil Twitter niet meer kopen, sociale medium naar de rechter

Mike Peek
9 juli 2022, 10:01
2 min leestijd
Elon Musk wil Twitter niet meer kopen, sociale medium naar de rechter

Het zat er al even aan te komen: Elon Musk ziet af van de koop van Twitter. De miljardair zegt dat het sociale medium zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden. Het bedrijf wil Musk dwingen tot de overname en kondigde juridische stappen aan.

Lees verder na de advertentie.

Twitter toch niet in handen van Elon Musk

Volgens de advocaten van Elon Musk hield Twitter zich niet aan de voorwaarden van de overname. Verzoeken om informatie werden genegeerd of geweigerd. Ook zou het sociale medium valse verklaringen hebben afgegeven.

Het rommelde al tussen Twitter en Musk sinds de aankondiging van de deal. Volgens de miljardair was het bedrijf niet eerlijk over het aantal spambots op het platform. Die plaatsen automatisch content van dubieuze aard. Twitter zei dat het ging om hooguit 5 procent van alle accounts, maar dat geloofde Musk niet. Eén van zijn belangrijkste doelen was om deze bots volledig van het medium te weren. 

Elon Musk Twitter

Musk moet volgens de voorwaarden een boete van één miljard dollar betalen nu hij afziet van de overname. Twitter laat het er echter niet bij zitten. Het bedrijf is vastbesloten om Musk aan zijn woord te houden en stapt naar de rechter. Dat is waarschijnlijk het begin van een lange juridische strijd. 

Dit wilde Musk aan Twitter veranderen

Elon Musk had grote plannen met Twitter. Zo wilde de excentrieke zakenman minder hard optreden tegen uitwassen van het vrije woord. Sommige gebruikers vreesden daarom dat er meer ruimte zou komen voor pestgedrag en discriminatie op het platform. Ook waren er zorgen over de verspreiding van desinformatie. Zonder streng toezicht kunnen misleidende berichten gemakkelijk gekopieerd worden.

Musk wilde gebruikers ook inzage geven in de algoritmes van Twitter, zodat ze begrijpen welke data het bedrijf verzamelt. Daarnaast was hij voorstander van het kunnen bewerken van tweets. Daar experimenteerde het medium overigens al mee vóór de overname. 

Ben je blij dat de overname niet doorgaat? Of vind je het juist jammer? Laat het weten in de reacties onder dit artikel. Abonneer je ook direct even op onze nieuwsbrief of download onze gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Twitter:

Bron: NOS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu