De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 56 nieuwe emoji staan binnenkort op je smartphone

Thomas Haenen
21 juni 2017, 13:32
1 min leestijd
Deze 56 nieuwe emoji staan binnenkort op je smartphone

Van zombies tot zeemeermannen, en van zebra’s tot sauna’s: met de Emoji 5.0-update komen er weer veel nieuwe emoji bij. Dit kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Emoji 5.0-update

Op je smartphone zijn op dit moment al meer dan 1000 emoji te vinden. Hoewel je zou denken dat bestaande emoji als 💩, 💯 en 🍆 meer dan genoeg zijn om je emoties over te brengen in apps als WhatsApp en Facebook Messenger, zit de achterliggende organisatie niet stil. Het Unicode Consortium, een verzameling van bedrijven die onder andere beslissen welke emoji er toegevoegd worden, heeft een lijst vrijgegeven van de nieuwste emoji.

Unicode heeft besloten dat er deze zomer 56 nieuwe emoji geïntroduceerd worden, als onderdeel van de Unicode 10.0 en Emoji 5.0-update. Een voorlopige lijst werd eerder dit jaar vrijgegeven, waarna iets meer dan tien emoji sneuvelden. De onafhankelijke organisatie voegt ieder jaar enkele tientallen nieuwe emoji toe.

emoji

Op de lijst van dit jaar vinden we verschillende nieuwe rollen, die zich vooral lijken te richten op de fantasiewereld. Zo zijn er emoji’s voor bergbeklimmers, vampieren, zombies, feeën, zeemeerminnen en een vrouw die borstvoeding geeft. Ook zijn er figuurtjes toegevoegd met een oogglas, een opgetrokken wenkbrauw en in meditatie. In de categorie ‘waarom ook niet?’ zijn er opmerkelijke emoji als de Tyrannosaurus Rex, broccoli, curlingsteen en egel bij gekomen.

Overigens zijn de emoji niet direct na hun introductie beschikbaar voor jouw smartphone. Fabrikanten en softwaremakers voorzien ze doorgaans van een eigen stijl en moeten ze in hun smartphone en software integreren. Twitter heeft de emoji wel direct toegevoegd aan zijn app, en ook in de Android 8.0 Developer Preview kun je ze al vinden. Andere apps zijn waarschijnlijk pas later aan de beurt.

→ Lees ook: Deze 5 dingen wist je niet over emoji

Bron afbeelding: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu