De mensen van AndroidPolice komen met een handige tip waar ondergetekende eigenlijk nooit aan heeft gedacht, maar dat binnen Android zeker wel mogelijk is: emoji in de namen van Android-mappen.

Emoji in de namen van Android-mappen

Ofwel: de folders waar je apps samen in kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een map met al je favoriete Android-games, die je vervolgens met de emoji van een console-controller aan kunt duiden. Handig! En op deze manier zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken.

emoji in de namenHet toevoegen van een emoji is heel simpel: verander de naam van een folder zoals je normaal ook doet en ga in Google Toetsenbord naar emoji toe. Dit doe je door even op ‘klaar’ te drukken, waarna je het toetsenbord met alle smileys kunt selecteren. Eén nadeel: als de folder niet is geopend, verschijnt er een soort zwart stippelpatroon rondom de emoji. Als je op een folder drukt, is deze weg.

De tip werkt het beste met Android 4.4: deze versie van Googles mobiele besturingssysteem ondersteunt de volledige emoji van Android.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.