De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Binnenkort kun je emoji gebruiken om je smartphone te ontgrendelen

Redactie
15 juni 2015, 17:56
1 min leestijd
Binnenkort kun je emoji gebruiken om je smartphone te ontgrendelen

De digitaledienstverlener Intelligent Environments heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om je smartphone te beveiligen met een reeks emoji, dat veiliger is  dan een pincode.

Lees verder na de advertentie.

Afgezien van dat het veiliger is dan een pincode – er zijn immers meer combinaties mogelijk met alle emoji dan enkel die paar cijfers -, is zo’n emoji-code volgens de makers ook nog eens veel makkelijker te onthouden dan een pincode.

Je kunt bijvoorbeeld de vier emoji gitaar – voetbal – vis – poppetje met zonnebril kiezen en vervolgens de bijbehorende woorden en volgorde onthouden. Omdat het meer beeldend is, is het volgens  Intelligent Environments gemakkelijker te onthouden. Naast dat het sowieso leuker is om met emoji een code te maken.

Emoji beveiliging

Heel veel mensen gebruiken emoji, waardoor het volgens  Intelligent Environments logisch is om een beveiliging op basis van de icoontjes te ontwikkelen. Op dit moment biedt de technologie 44 emoji aan, waardoor er  3,498,308 combinatiemogelijkheden zijn – in tegenstelling tot de  7,290 met cijfers. “Het vergeten van wachtwoorden komt omdat het brein niet digitaal of verbaal werkt, maar met beelden”, aldus de Britse psycholoog  Tony Buzan. “Beelden zijn de primaire manier om iets te herinneren.”

emoji2

Intelligent Environments raadt mensen aan om een emoji-code te ontwikkelen die een verhaal vertelt, zoals de reis naar een sportclub, een avondje stappen, de eerste date met je partner of je ochtendritueel – de wekker snoozen, wakker worden met een kop koffie, et cetera.

Op dit moment werkt het bedrijf aan de uitrol van de technologie, die volgens hen de komende twaalf maanden aan verschillende bank-apps wordt toegevoegd. Een bredere uitrol als complete vergrendelingstechnologie voor bijvoorbeeld smartphones sluit  Intelligent Environments ook niet uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu