Video: futuristische Google Glass-app Emotient kan jouw emoties herkennen

Redactie
7 maart 2014, 10:37
1 min leestijd
Video: futuristische Google Glass-app Emotient kan jouw emoties herkennen
emotient

De Google Glass-app Emotient kan via de camera van Googles slimme bril jouw emoties gaan herkennen. De startup heeft een investering van 6 miljoen dollar gekregen en is begonnen met een bètatest om hun dienst te verbeteren en uit te breiden. De investering is afkomstig van Intel, die de technologie ook voor zijn eigen software wil gaan gebruiken. Daarmee zal Emotient dus niet exclusief voor Google Glass zijn.

Lees verder na de advertentie.

Emotient: korte uitleg

Google Glass prijs

Emotient werkt met de camera van Glass en kan, door de beelden te analyseren, bekijken of een gesprekspartner positief, negatief of neutraal is. De gezichtsherkenningstechnologie van Emotient heeft ook de mogelijkheid om specifieke emoties te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan blijdschap, verbazing, verdriet, angst, afgunst en woede. Deze emoties kan de drager van Google Glass vervolgens in zijn prisma zien.

De ontwikkelaars achter Emotient merken op dat sommigen een andere emotie laten merken dan dat ze op dat specifieke moment voelen. Zo kan een persoon iemand anders geluk wensen, terwijl de Google Glass-app de emotie afgunst herkent. Dit zou erg van pas komen bij de douanecontrole op vliegvelden. Daarbij wordt de informatie die door Emotient wordt verzameld geheel anoniem opgeslagen. Dat betekent: geen foto’s en video’s, alleen de metingen van een persoon zonder specifieke persoonsdata.

Emotient video

http://vimeo.com/67741811

Meer lezen over Glass?

De brill is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland. Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu