Deze Huawei- en Honor-telefoons krijgen een update naar EMUI 10.1/Magic UI 3.1

Michel van 't Klaphek
13 mei 2020, 13:29
2 min leestijd
Deze Huawei- en Honor-telefoons krijgen een update naar EMUI 10.1/Magic UI 3.1

Huawei heeft haar EMUI 10.1-updateplannen uit de doeken gedaan. In totaal worden meer dan dertig Huawei-smartphones naar de nieuwe softwareversie geüpdatet. Ook enkele Honor-toestellen mogen op een update rekenen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei en EMUI 10.1: deze toestellen krijgen een update

Dat blijkt uit de roadmap die de fabrikant online heeft gezet. In zo’n document staat welke smartphones updates krijgen, en wanneer. Naast haar EMUI 10.1-updateplannen heeft men ook de roadmap voor Magic UI 3.1 uit de doeken gedaan. Sommige Honor-telefoons gebruiken deze Android-schil, en Honor is een dochtermerk van Huawei.

Deze Huawei-telefoons worden bijgewerkt naar EMUI 10.1:

Huawei Mate Xs

Deze Honor-smartphones krijgen een update naar Magic UI 3.1:

Wanneer ontvang ik de update?

De uitrol van EMUI 10.1 verloopt in fases. Dat is nodig omdat het zoveel verschillende toestellen zijn. Huawei en Honor willen in de gaten houden of er bugs in de software zitten. Er starten eerst bètaprogramma’s voor bovenstaande toestellen. Op die manier kan Huawei de softwareversies bijschaven en optimaliseren voordat de update naar iedereen wordt uitgerold.

Een aantal telefoons heeft de EMUI 10.1-update inmiddels gehad. Andere toestellen draaien versie 10.0 en krijgen vanaf nu een update naar versie 10.1. Huawei belooft in een blogpost dat de update medio juni voor alle geschikte apparaten beschikbaar is.

Dit voegt EMUI 10.1 toe

De nieuwe onthulde Huawei P40 Lite, Huawei P40 en P40 Pro zijn de eerste Huawei-telefoons die uit de doos op EMUI 10.1 draaien. De fabrikant heeft meerdere functies aan haar software toegevoegd, waaronder MeeTime. Deze tool komt goed van pas in deze thuiswerktijden, want deze app laat je het thuisscherm van je Huawei-telefoon delen met anderen. Ook videobellen behoort tot de mogelijkheden.

Verder voegt Huawei een eigen spraakassistent toe: Celia. Deze digitale butler moet de Google Assistent doen vergeten. EMUI 10.1 focust zich daarnaast op het makkelijk delen van bestanden via Huawei Share. Tot slot zijn er wat kleine updates toegevoegd, zoals Sound Booster en een fris design voor de Galerij-app.

Als eerste weten wanneer EMUI 10.1/Magic UI 3.1 voor jouw smartphone uitkomt? Download dan de Android Planet-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu