Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Huawei toont smartphone-software EMUI 10, lancering later deze week

Dennis de Vries
6 augustus 2019, 10:59
2 min leestijd
Huawei toont smartphone-software EMUI 10, lancering later deze week

Huawei presenteert deze week een nieuwe versie van zijn Android-skin. EMUI 10 wordt deze week op het ontwikkelaarscongres van de Chinese smartphonemaker getoond.

Lees verder na de advertentie.

EMUI 10 deze week aangekondigd

Huawei maakte dit nieuws zelf bekend via het sociale netwerk Weibo. Daar plaatste het een eerste teaser-afbeelding van de nieuwe smartphone-interface, met de begeleidende (Chinese) tekst: “Gebruik details om de schoonheid van kwaliteit te bereiken”.

Meer details geeft de Chinese smartphonefabrikant nog niet prijs. Daarvoor zullen we moeten wachten tot 9 augustus. Dan vindt in de Chinese stad Dongguan de driedaagse Huawei Developer Conference plaats.

Huawei Mate 30 eerste toestel met EMUI 10

EMUI 10 wordt daar getoond, vermoedelijk samen met de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro. Dit zijn de eerste toestellen die voorzien worden van de nieuwe software van Huawei. Er zijn al wat details en zelfs een afbeelding gelekt van deze toestellen. Daarop is te zien dat het toestel een groot scherm met notch heeft, waarin sensoren zitten voor geavanceerde gezichtsherkenning.

Met de EMUI-interface voegt Huawei veel functionaliteit toe aan de standaard versie van Android. Zo introduceerde het bij EMUI 9 een nieuwe interface, die het standaard uiterlijk van Android vervangt. Ook zorgt het dat de telefoon met gebaren is te bedienen en voegt het een eigen variant van Digitaal Welzijn aan de telefoon toe. EMUI 9 was gebaseerd op Android 9.0 (Pie). Of Huawei zich voor EMUI 10 heeft gericht op Android 10.0 (Q) is niet duidelijk, maar lijkt wel aannemelijk.

→ Lees ook: alles over de verschillende Android-interfaces van telefoonfabrikanten

Huawei richt zich niet alleen op Android

Tijdens hetzelfde evenement toont Huawei waarschijnlijk ook de eerste keer een smartphone die op hun eigen ontwikkelde HongMeng OS draait. Het besturingssysteem zal volgens de geruchten vooral bedoeld zijn voor andere slimme apparaten en IoT-toepassingen, niet zozeer voor telefoons. Zo zou het bedrijf ook Honor smart-tv’s, voorzien van HongMeng OS, op de planning hebben.

Lees meer over Huawei

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu