De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo doe je mee aan de EMUI 10-bèta van Huawei

Michel van 't Klaphek
7 september 2019, 12:54
2 min leestijd
Zo doe je mee aan de EMUI 10-bèta van Huawei

Mensen met een Huawei P30 of Huawei P30 Pro kunnen per direct aan de slag met de bèta van EMUI 10. De nieuwe software-update voegt onder meer een donkere modus toe. Zo doe je mee aan de EMUI 10-bèta.

Lees verder na de advertentie.

EMUI 10-bèta: zo doe je mee

Binnenkort rolt de definitieve versie van EMUI 10 uit, maar voor het zover is moeten eerst nog de laatste plooien worden gladgestreken. Huawei is daarom op zoek naar P30- en P30 Pro-bezitters die de bèta-versie willen uitproberen. Zo doe je mee:

  1. Ga op je Huawei P30 of P30 Pro naar de EMUI 10-website;
  2. Download de Beta-app door op de blauwe knop te tikken;
  3. Open de Beta-app en log in met je Huawei ID, of maak eventueel een account aan;
  4. Kies ‘Personal’ en selecteer in het volgende menu ‘Join project’;
  5. Tik op de EMUI 10-bèta en kies ‘Sign up’.
EMUI-10-beta-Huawei-P30-P30-Pro

Je hebt nu het verzoek ingediend om de bèta te kunnen installeren. De EMUI 10-bèta is per direct beschikbaar. Zodra de software-update voor je klaarstaat krijg je automatisch een notificatie. Vergeet niet om vooraf een back-up van je Huawei te maken, want een bèta kan fouten bevatten.

Ook is het verstandig om je toestel tijdens het bijwerken naar EMUI 10 aan de oplader te leggen. Het voordeel van meedoen aan een bèta is dat je als een van de eersten aan de slag kunt met unieke functies. Naar verwachting rolt de definitieve versie van EMUI 10 later dit jaar uit voor alle ondersteunde Huawei-smartphones.

Lees ook: Deze Huawei- en Honor-telefoons ontvangen de EMUI 10-update

Over EMUI 10

EMUI is Huawei’s Android-interface. De Chinezen gebruiken daarbij het besturingssysteem van Google als basis, maar voegen enkele eigen apps, functies en designinstellingen toe. De grootste vernieuwing in EMUI 10 is de toevoeging van een donkere modus. Hierbij kleuren menu’s en instellingen donker, wat beter is voor je ogen.

Daarnaast is de Camera-app verbeterd en neemt EMUI 10 enkele veegbewegingen van Android 10 over. Zo kun je nu naar het app-overzicht gaan door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen. Daarnaast passen de snelle instellingen in het meldingenscherm aan op basis van jouw gebruik.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's