De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei introduceert EMUI 9 gebaseerd op Android Pie met een bèta

Erwin Vogelaar
2 september 2018, 10:26
2 min leestijd
Huawei introduceert EMUI 9 gebaseerd op Android Pie met een bèta

Huawei heeft op de IFA EMUI 9 onthuld. Deze update is gebaseerd op Android 9.0 (Pie). Je kunt de EMUI 9-bèta nu zelf downloaden en uitproberen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei komt met EMUI 9-bèta

Naast hardware, is er op technologiebeurs IFA ook ruimte voor software. Zo laat Huawei de nieuwste update voor zijn versie van Android zien, gebaseerd op Android 9.0 (Pie). Deze EMUI 9 heeft niet alleen de nieuwe functies van Pie, maar ook eigen vernieuwingen. Om het zelf te proberen is er een bèta aanwezig.

Met deze update kiest Huawei voor een meer gestroomlijnde gebruikersinterface. Ook krijgt EMUI 9 eigen besturing via gebaren, die los staat van de ingebouwde besturing van Android. Ook heeft Huawei een eigen versie van Googles Digital Wellbeing.

Met Android Pie krijgen de smartphones van Huawei onder andere meer privacy, omdat apps op de achtergrond worden beperkt. Notificaties worden rijker en toestellen met Android Pie gaan zuiniger met de accu om.

De EMUI 9-bèta downloaden

Om mee te doen met de bètaversie van EMUI 9, heb je een van de volgende toestellen nodig:

Heb je deze? Dan ga je naar naar de Huawei Gebruikerstest. Daar download je de app, log je in, zoek je naar het EMUI 9-bètaprogramma en ga je aan de slag. Lukt het niet? Dat kan kloppen. Het lijkt er namelijk op dat er op dit moment maar honderd plekken voor elk land beschikbaar zijn. Deze plekken zijn natuurlijk razendsnel weg. Het is nog niet duidelijk of deze aantallen op een later moment worden uitgebreid.

Wat liet Huawei nog meer op de IFA zien?

Huawei was druk tijdens de IFA afgelopen week. Zo kondigde het bedrijf officieel de nieuwe Mate 20 Lite aan, werd de Honor Play onthuld en werd bekend dat het bedrijf de Mate 20 (Pro) op 16 oktober uit de doeken doet.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu