Eneco-monteurs gaan Google Glass gebruiken

Redactie
10 juni 2014, 16:15
1 min leestijd
Eneco-monteurs gaan Google Glass gebruiken
Eneco Google Glass

Eneco gaat enkelen van zijn monteurs voorzien van Google Glass. Door het gebruik van Googles slimme bril hebben zij sneller toegang tot klantgegevens en cijfers. Het gaat vooralsnog om een proef met twee Eneco Google Glass-monteurs. Als dit succesvol is, kan de proef worden uitgebreid.

Google Glass wordt gebruikt voor het opvragen van gegevens, maar ook voor het verkrijgen van specifieke technische gegevens voor de monteur. “Zoals storingscodes van ketels”, aldus projectleider Michiel Spoor van Eneco tegenover RTV Rijnmond.

Lees verder na de advertentie.

Eneco Google Glass-monteurs

“Het mooie is dat de monteur zijn handen vrij heeft. Hij kan doorwerken terwijl hij technische informatie zoekt”, zegt Spoor. Verder laat Glass zien waar, in de directe omgeving, stroom wordt opgewerkt. Dit zou monteurs de mogelijkheid bieden om sneller een praatje te maken.

De Eneco Google Glass-monteurs zijn bij tien mensen over de vloer geweest. Volgens Spoor reageerden zij allemaal “overwegend positief”. “We laten af en toe de klant de bril opzetten”, aldus Spoor.

Bekijk onze Google Glass videoreview

Meer over de mogelijkheden van de slimme bril lees je in de  Google Glass review.

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass in Nederland.

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu