Engadget lanceert eigen Android-applicatie

Wouter Nijsen
25 maart 2010, 22:06
2 min leestijd
Engadget lanceert eigen Android-applicatie
Engadget Android applicatie

Engadget is opgericht in 2004 en ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste en meest toonaangevende websites met nieuws over allerhande gadgets en consumentenelektronica. Hier kun je terecht als je nieuws zoekt over bijvoorbeeld de nieuwste HD-tv’s, digitale camera’s, gaming, smartphones en al het andere wat in de gadgethoek past. Sinds eind 2009 heeft Engadget een eigen iPhone-applicatie en nu is er ook een Android-variant beschikbaar. Via de applicatie kun je al het nieuws wat op de website te lezen is ook op je Android-telefoon bekijken. Niet alleen het nieuws van Engadget, EngadgetHD en Engadget Mobile is in de applicatie terug te vinden, maar ook diverse eigen filmpjes en podcasts zijn nu onderweg te bekijken en beluisteren.

Via een pijl rechtsbovenin het scherm kun je kiezen voor Engadget, Mobile of EngadgetHD. Zodra de gekozen pagina geladen is zie je bovenin het scherm een balk met de Top Stories. Door te swipen over deze balk kun je snel door de hoofdpunten van het gadgetnieuws scrollen. Onder deze hoofdpunten vind je de lange lijst met nieuwsitems waar je opvallend snel doorheen kunt scrollen. Na het selecteren van een nieuwsitem opent zich het volledige artikel inclusief foto’s en eventuele links. De links in een artikel openen overigens de standaard Android-browser. Rechtsboven zie je een teller die het aantal reacties op een artikel weergeeft. Wil je deze reacties lezen dan selecteer je de teller. Zelf kun je overigens ook een reactie via de Android-applicatie plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

De Android-applicatie van Engadget werkt verrassend snel en zonder haperen. Enige minpuntje is dat tegenover deze snelle werking wel een lange laadtijd staat wanneer je de applicatie opent. De Engadget-app is geschikt voor Android 1.5 en hoger, maar alleen voor een minimale schermresolutie van 320×480. Downloaden kan gratis in de Android Market of door het scannen van de QR-code.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's