Fortnite-maker kondigt Google Play Store-concurrent aan

Michel van 't Klaphek
5 december 2018, 9:19
2 min leestijd
Fortnite-maker kondigt Google Play Store-concurrent aan

Google Play krijgt er een geduchte tegenstander bij. Ontwikkelaar Epic Games, bekend van het megasuccesvolle Fortnite, brengt in 2019 namelijk een eigen winkel uit met Android-games.

Lees verder na de advertentie.

Epic Games Store is een nieuwe Google Play-concurrent

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de dienst uitrolt, maar wel dat dit ‘binnenkort’ gebeurt. Net na de lancering vind je alleen Mac- en pc-games in de store, maar later worden daar ook spellen voor je Android-smartphone en tablet aan toegevoegd.

Helaas laat het bedrijf in het midden om welke games het gaat. Wel liet directeur Tim Sweeney in gesprek met The Verge weten dat de collectie uiteindelijk allesomvattend wordt. Dit betekent dat je zowel goedkope titels van kleine ontwikkelaars kunt aanschaffen als duurdere games van grote studio’s.

fortnite voice chat-update

De Epic Games Store, zoals de ‘winkel’ gaat heten, treft op de pc een grote concurrent in Steam. Dit platform van ontwikkelaar Valve is ontzettend populair onder pc-gamers en geldt als de standaard. Epic wil Steam van de troon af stoten door meer geld uit te keren aan ontwikkelaars.

Lees ook: Fortnite voor Android nu voor iedereen speelbaar: zo download je de hitgame

Beter voor de ontwikkelaar

In de Epic Games Store krijgen zij 88 procent van de opbrengt uitgekeerd, tegenover zo’n 65 tot 70 procent in de winkel van Valve. Games die minder dan tien miljoen dollar opleveren hoeven op Steam overigens slechts ongeveer 30 procent af te dragen aan het platform.

Ook moet de Epic-winkel populairder worden dan de Valve-concurrent door samen te werken met streamers. Zij kunnen geld verdienen door hun kijkers te laten betalen met in-game-valuta. Op die manier maakt de streamer reclame voor games van Epic zonder dat het bedrijf hier zelf voor betaalt.

Epic Games Store 2

Verder kondigde Sweeney ook aan in de toekomst iOS-games te willen uitbrengen in een eigen online winkel. De kans is echter klein dat Apple dit toelaat, omdat het bedrijf liever zelf de controle houdt over welke apps en spellen gebruikers kunnen installeren.

Het lijkt erop dat de Epic Games Store ook in Nederland uitkomt. ‘Het platform komt vrijwel overal ter wereld uit, met uitzondering van China en landen die bij Amerikaanse wet verboden zijn zoals Noord-Korea’, aldus Sweeney.

Lees meer over Google Play

Bron: Epic Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu