eReader voor Android aangekondigd

ereader op androideReader heeft een ebook-applicatie voor Android aangekondigd. Met deze applicatie kun je de digitale boeken in eReader-formaat installeren, die je ook bij collegabedrijven zoals Fictionwise kunt aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ik ben jarenlang fan geweest van eReader omdat je daarmee Amerikaanse boeken kon kopen die maar moeilijk in Nederland verkrijgbaar waren. Als de nieuwste Stephen King uitkomt wil je die meteen lezen en niet wachten tot de boekenboot uit de VS twee weken later pas aankomt. Inmiddels staan er zo’n 30 boeken op mijn digitale boekenplank. Maar naarmate eReader meer in de richting van romantische zwijmelboekjes is gegaan en Amazon’s aanbod van serieuze boeken steeds groter en goedkoper werd, heeft eReader zich voor mij wat uit de markt geprijsd.

eReader is onderdeel van Barnes & Noble, de boekhandelsketen die recent in het nieuws was omdat ze de Android-gebaseerde ebookreader Nook op de markt hebben gebracht.

Met eReader voor Android concurreert B&N dus eigenlijk met zichzelf, maar dat doet de grootste concurrent Amazon ook: naast de Kindle-ebookreader brengen ze Kindle-ebooksoftware voor onder andere pc en iPhone uit.

Voordat je een boek bij eReader aanschaft is het daarom slim om eerst naar het totale aanbod te kijken. De software is gratis te downloaden, maar voor de meeste boeken zul je moeten betalen. eReader levert een aantal gratis ebooks mee (denk daarbij aan klassiekers zoals Alice in Wonderland). De beveiliging van de gekochte boeken is gedaan met creditcards: bij het openen van een gekocht boek moet je eenmalig het creditcardnummer invoeren waarmee je het boek hebt gekocht. Op die manier kun je een boek wel vrij delen met naaste vrienden (als je even zelf het creditcardnummer invult), maar het voorkomt dat mensen de boeken zomaar op internet verspreiden. De nieuwste versie van eReader kan ook woordenboeken aan.

Om te installeren open je de volgende URL op je Android-toestel:
www.ereader.com/android

Om de lancering te vieren geeft Fictionwise 15% korting op de aanschaf van ebooks: gebruik couponcode ‘android15’ bij het bestellen.
ereader android

Meer info: eReader for Android FAQ
Via: e-mail aan klanten

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.