De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eric Schmidt: ‘60.000 Android-toestellen per dag’ [MCW 2010]

Redactie
17 februari 2010, 8:52
1 min leestijd
Eric Schmidt: ‘60.000 Android-toestellen per dag’ [MCW 2010]
android army

Veel mensen keken uit naar de keynote van Eric Schmidt op Mobile World Congress. Het was ook voor ons dringen om een plekje in de zaal te kunnen krijgen, maar gelukkig was er rekening gehouden met de drukte: via grote schermen was de keynote live te volgen. Veel had de CEO van Google echter niet te vertellen, behalve dan de mededeling dat er 60.000 Android-toestellen worden verkocht.

Schmidt gaf ook een vooruitblik op nieuwe functies die we in de mobiele diensten van Google kunnen zien, zoals het live vertalen via Google Goggles. Schmidt’s boodschap was in feite dat de mobiele markt groot is en dat Google daar graag een rol in speelt.

Lees verder na de advertentie.

Android is nu beschikbaar op 26 telefoonmodellen, waarvan er dus zoals gezegd 60.000 per dag worden verkocht. De toestellen zijn verkrijgbaar via 59 operators, in 48 landen en 19 talen. “Dit is nog maar het begin”, zei Schmidt in zijn keynote. Het aantal van 60.000 Android-toestellen is het afgelopen kwartaal verdubbeld. Schmidt:

Obviously, the growth rate is accelerating and we hope that this growth rate will continue for very long time.

Voor 2010 zijn er 100 verschillende Android-toestellen gepland, die wereldwijd beschikbaar komen. Op jaarbasis kan Google erop rekenen dat er dit jaar 22 miljoen Android-toestellen verkocht worden en daarmee komt Android al aardig in de buurt van de jaarlijkse verkoopcijfers van de iPhone. Ter vergelijking: in 2009 verkocht Apple 25 miljoen iPhone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu