Placeholder
Redactie

Eric Schmidt bevestigt Ice Cream Sandwich voor oktober of novemberTijdens de Dreamforce-conferentie in San Francisco heeft Google-topman Eric Schmidt bevestigd dat Ice Cream Sandwich in oktober of november uit zal komen. Dat betekent dat de nieuwe versie van Android binnen niet al te korte tijd daadwerkelijk zal worden uitgerold. Het eerste apparaat met de nieuwe software wordt de Nexus Prime, die door Samsung wordt gemaakt, en die naar alle waarschijnlijkheid eind november of begin december op de markt zal komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met de vroege komst van Ice Cream Sandwich zijn er ook wat vragen die opkomen. Met Android 4.0 moeten alle Android-apparaten op dezelfde software-versie gaan draaien. Dit zijn niet alleen telefoons en tablets, maar ook bijvoorbeeld Google TV. Deze zou binnenkort nog Honeycomb krijgen, maar dat lijkt niet meer waarschijnlijk als een nieuwere variant van de software al bijna klaar staat.

We have a new operating system, internally known as Ice Cream Sandwich for some reason, which is being released in October/November, which everyone’s really excited about.

Met de komst van Ice Cream Sandwich in de komende maanden is Google wellicht net op tijd om de concurrentie met de nieuwe iPhone aan te gaan. Alleen is het hierbij wel de vraag hoe vlug fabrikanten zoals Samsung en HTC de nieuwe softwareversie op hun apparaten kunnen uitrollen. Hieronder is de keynote van Eric Schmidt op Dreamfore te vinden. Zijn uitspraak over Ice Cream Sandwich start op 30:25.

Bron: Android and Me

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.