De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Eric Schmidt: ‘Volgende Google-tablet binnen zes maanden’

Redactie
19 december 2011, 21:03
1 min leestijd
Eric Schmidt: ‘Volgende Google-tablet binnen zes maanden’
Eric Schmidt: "volgende Google-tablet binnen zes maanden"

Een uitspraak van Eric Schmidt in de Italiaanse krant Corriere della Sera heeft tot veel ophef geleid. De topman van Google vertelde de krans dat Google binnen zes maanden een tablet naar buiten zal brengen van de hoogste kwaliteit. Het is niet zeker of Schmidt bedoelde dat Google wederom een tablet door een fabrikant laat maken zoals ze eerder al deed met de Motorola Xoom of dat het om een een Nexus tablet zal gaan. Wel lijkt het voor de hand te liggen dat het een tablet zal worden met Ice Cream Sandwich.

Aangezien Google bezig is met de overname van Motorola Mobility is het niet vreemd als ze besluit een tablet met Ice Cream Sandwich te gaan maken. Het kan een nieuwe impuls worden voor Android dat het nu nog niet goed doet qua tablets. Honeycomb was niet bepaald een groot succes en Ice Cream Sandwich moet hier verandering in gaan brengen. Over zes maanden zal naar alle waarschijnlijkheid ook de iPad 3 te koop zijn die aanzienlijk verbeterd zal zijn en ook Windows 8 dat ook op tablets moet gaan draaien komt eraan.

Lees verder na de advertentie.

Schmidt was ook zeer positief over Steve Jobs in het interview met Corriere della Sera en noemde hem de visionair die ervoor gezorgd heeft dat mensen het potentieel van de tablet inzagen. De topman van Google vertelde ook aan de Italiaanse krant dat Google bezig is met een concurrent van Siri. Eerder lekte al nieuws over Project Majel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu