‘Essential Phone 2 geannuleerd, bedrijf staat te koop’

Rick van der Veer
25 mei 2018, 14:15
2 min leestijd
‘Essential Phone 2 geannuleerd, bedrijf staat te koop’

Essential, het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin, wordt mogelijk doorverkocht. Daarmee is ook de opvolger van de Essential Phone geannuleerd.

Lees verder na de advertentie.

Essential Phone 2 geannuleerd

Essential Products, het bedrijf achter de Essential Phone, gaat mogelijk in de verkoop. De firma is in gesprek met financiële adviseurs, waarbij één van de opties verkoop is. Er zou zelfs al een partij zijn die interesse heeft in de overname van Essential, al is onbekend om wel bedrijf gaat. De overname zou betrekking hebben op zowel personeel als intellectueel eigendom, inclusief alle producten die nog in ontwikkeling zijn.

Dat de opvolger van de Essential Phone geannuleerd is, staat in ieder geval vast. In plaats daarvan wordt er werk gestoken in een niet nader genoemd ‘smart home’ product. Dat is voorlopig ook de richting waar het bedrijf naartoe werkt: slimme apparaten voor in en rondom het huis.

Essential Phone 2 geannuleerd

Essential bracht in augustus vorig jaar haar eerste smartphone uit, maar wist daar geen groot succes mee te boeken. Uit marktonderzoek bleek dat het bedrijf aan het einde van 2017 maar 88.000 exemplaren van het toestel had verkocht in de Verenigde Staten. De prijs van het toestel werd na een paar maanden al verlaagd van 699 naar 499 dollar om de verkoop een stimulans te geven.

De Essential Phone was één van de eerste smartphones met een inkeping bovenin het scherm. Deze notch werd ingevuld door een camera, terwijl de rest van de voorkant uit scherm bestond. Ook had de Essential Phone de optie om uitgebreid te worden. Zo bestond er een speciale 360-graden-camera voor het toestel, die je bovenop het toestel kon klikken.

Essential Phone naar Nederland

In februari bevestigde een woordvoerder van Essential nog dat de eerste Essential Phone voor het einde van 2018 in Nederland zou worden uitgebracht. Met het nieuws dat Essential de opvolger geannuleerd heeft en het bedrijf in zwaar water verkeert, is de kans dat dat nog gebeurt niet bijster groot. Bovendien is het toestel qua specificaties tegen die tijd al aardig achterhaald, wat het geen interessante koop maakt voor consumenten.

Lees het laatste nieuws over Essential

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu