‘Android-oprichter Andy Rubin maakt nieuwe high-end smartphone’

Erwin Vogelaar
14 januari 2017, 13:37
2 min leestijd
‘Android-oprichter Andy Rubin maakt nieuwe high-end smartphone’

Andy Rubin, mede-oprichter van Android, richt het nieuwe bedrijf Essential op waarmee hij een onder andere een high-end smartphone gaat produceren. Dit kun je ervan verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Essential

Andy Rubin stond aan de wieg van Android en hij is nu klaar om de volgende stap te zetten. Dit doet Rubin met zijn nieuwe bedrijf Essential, waarin hij ongeveer veertig mensen in dienst heeft die eerder onder andere bij Google en Apple werkzaam waren. Met Essential gaat Rubin zich storten op het slimme huis, maar centraal voor het bedrijf staat een nieuwe high-end smartphone. Of dit toestel op Android zal draaien is nog niet duidelijk. Wel weten we dat het toestel met de top op de markt, de Pixel en iPhone, gaat concurreren.

essential

Wat weten we nu over dit toestel? Onder andere dat het een randloos scherm zal hebben, dat op dit moment groter is dan 5,5 inch. Er wordt daarnaast geëxperimenteerd met verschillende niveau’s van aanraakgevoeligheid op dit scherm, zoals in de nieuwste iPhone’s ook het geval is. Door harder op het scherm te drukken, zijn verschillende functies te activeren. Het toestel zal mogelijk metalen randen, maar een ceramische achterkant hebben. Met een magnetische aansluiting zal het toestel in toekomst via een soort modules uitgebreid kunnen worden. De eerste uitbreiding is een camera voor 360 graden-foto’s.

Andy Rubin heeft acht jaar lang Android geleidt van een klein project tot het meest gebruikte mobiele besturingssysteem. In 2014 is hij bij Google vertrokken. In de afgelopen jaren heeft hij zich voornamelijk met kunstmatige intelligentie beziggehouden en dat zal ook bij Essential een grote rol spelen. De nieuwe smartphone zit nu nog in de prototypefase, maar Rubin hoopt halverwege het jaar de smartphone al op de markt te kunnen zetten, voor een prijs van rond de 649 dollar. Toch lijkt er nog niets vast te staan, dus verwachten wij dit nieuwe toestel niet voor het eind van dit jaar.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu