Europa nog niet erg bekend met Android

google android logoAndroid is in Europa minder bekend dan in de VS. Volgens een rapport van IDC is wel het marktaandeel van Android gestegen de afgelopen maanden van 4,2 procent naar 5,4 procent. Een oorzaak dat Android minder sterk groeit in Europa heeft er volgens IDC mee te maken, dat er hier in Europa minder toestellen met Android zijn. De verwachting is dat dit snel gaat veranderen, omdat veel toestelmakers volgend jaar met een Android-toestel komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Europeanen zijn veel meer trouw aan Symbian en Windows Mobile of ze zijn simpelweg niet op hoogte van de alternatieven. Ook is er in Europa vroeg gekozen voor Windows Mobile of Nokia en deze investeringen zijn niet zomaar ongedaan te maken.

Europeanen herkennen wel het Google-logo op een telefoon, maar mensen weten totaal niet dat het dan om Android gaat of wat dit inhoudt. Werk aan de winkel dus voor Planet Android!

Via Crunchgear en HTCpedia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.