`Samsung Galaxy Note 5 krijgt begin 2016 Europese release‘

De Samsung Galaxy Note 5 krijgt, een halfjaar na de lancering in VS, ook een Europese release. Het toestel wordt eind januari in Groot-Brittannië uitgebracht en wordt kort daarna in meer Europese landen verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Europese Galaxy Note 5 release aanstaande

Dat meldt gadgetblog Gadgette op basis van bronnen binnen Samsung. De Europese Galaxy Note 5 release zou daardoor kort voor de introductie van de Galaxy S7 kunnen plaatsvinden. Samsungs nieuwe vlaggenschip wordt naar verluidt nog in het eerste kwartaal van volgend jaar gepresenteerd.

Momenteel zijn er al diverse Nederlandse partijen die de Galaxy Note 5 los aanbieden, al betreft het in die  gevallen een geïmporteerd toestel. Op het moment van schrijven betaal je bij de wegshops Phoneshop en 2Call respectievelijk 829 en 836 euro voor de Note 5, waarbij je de keuze hebt uit twee kleuren: zwart en goud.

Meer over de Galaxy Note 5

Ondanks dat de Note 5 al een flink aantal maanden geleden werd  geïntroduceerd, is  het nog steeds een van de krachtigste Android-smartphones van dit moment. Het toestel beschikt over een 5,7 inch-scherm  (super-amoled) met 2560 bij 1440 pixels, wordt aangedreven door een Exynos 7420-chip met een octacore-processor (2,1 + 1,5Ghz) en is voorzien van 4GB RAM en tenminste 32GB opslag.

europese galaxy note 5 release

De Note 5 heeft dezelfde prima camera`s met 16 en 5 megapixel als de Galaxy S6 en S6 Edge, maar heeft wel de beschikking over een grotere 4000 mAh-accu. Daarnaast heeft het toestel uiteraard de beschikking over een stylus waarmee op het scherm getekend kan worden. Na gebruik kan het pennetje worden opgeborgen in de behuizing.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.