De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Europese Google Nexus S krijgt geen Super AMOLED touchscreen

Wouter Nijsen
9 december 2010, 13:02
2 min leestijd
Europese Google Nexus S krijgt geen Super AMOLED touchscreen
Google-Nexus-S-Official_front_back_side

De Nexus S is de nieuwe Android-telefoon van Google die de Nexus One moet doen vergeten. Om dat te bewerkstelligen heeft Google In samenwerking met Samsung een soort van opgevoerde Galaxy S ten tonele gebracht. Aan boord van het nieuwe Google Android vlaggenschip bevinden zich ondermeer een 1GHz Cortex A8 (Hummingbird) processor, WiFi, GPS, Gyroscoop,Software noise-cancellation, en een 5Mp camera. Het touchscreen van de Google Nexus S verdient speciale aandacht. Het 4Inch grote capacitieve Super AMOLED scherm heeft een resolutie van 480×800 en heeft een iets gebogen vorm. die speciale vorm zorgt er volgens Google voor dat de leesbaarheid van het scherm wordt verbetert. Het lijkt er echter op dat De Nexus S die we begin volgend jaar in Europa mogen verwachten, in tegenstelling tot de VS en de UK, geen Super AMOLED aan boord heeft.

Volgens Samsung Rusland zullen in ieder geval de Nexus S toestellen voor de Russische markt niet voorzien zijn van Super AMOLED maar van Super Clear LCD, zoals Samsung toepast in hun laatste Bada-telefoons. Hoewel Samsung beweert dat Super Clear LCD dezelfde beeldkwaliteit levert als Super AMOLED heeft dit type scherm wel een hoger energieverbruik. De meeste Android-telefoons staan al niet bekend om hun geweldige accuduur en de Nexus S zal hier waarschijnlijk geen uitzondering op zijn. Door het toepassen van Super Clear LCD touchscreens zal het uithoudingsvermogen van deze nieuwe Android-topper nog lager worden.

Lees verder na de advertentie.

Google_Nexus_S_Double

Zoals gezegd is Rusland vooralsnog het enige land waarvan bekend is dat het de Nexus S met het Super Clear LCD scherm kan verwachten. Of dit ook in Nederland het geval zal zijn is nog afwachten. Gezien het structurele tekort aan Super AMOLED schermen is het echter niet ondenkbaar. Is de Google Nexus S hiermee onaantrekkelijker geworden? Of blijft het een wannahave Android-telefoon. Het is overigens niet het eerste minpunt die de Nexus S heeft verzameld. Zo is het opslaggeheugen niet met een geheugenkaart uit te breiden en ontbreekt een notificatie-led, twee zaken die toch voor veel gebruikers van belang zijn.

Via: Electronista

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu