Europese Motorola Xoom krijgt Android 3.1 op 9 augustus

Redactie
27 juli 2011, 17:08
1 min leestijd
Europese Motorola Xoom krijgt Android 3.1 op 9 augustus

De Europese gebruikers van de Motorola Xoom kunnen vanaf 9 augustus Android 3.1 binnenhalen op hun tablet. Dit heeft Motorola bevestigd op haar officiële forums. De update brengt enkele grafische verbeteringen met zich mee, zoals aanpasbare widgets, en de browser krijgt ondersteuning voor hardwareversnelling. Ook het SD-kaartslot wordt geactiveerd. Hoewel de update goed nieuws, is het jammer dat het nog niet Android 3.2 is. De nieuwste Honeycomb-versie wordt al wel uitgerold aan Xoom-gebruikers in de Verenigde Staten.

Sinds enkele weken is Android 3.2 al te downloaden voor de Amerikaanse Motorola Xoom. Met de nieuwste versie van Honeycomb worden meer schermresoluties en meer processors ondersteund, maar voegt ook een extra zoommodus voor apps toe. Dat Europa nu pas Android 3.1 krijgt, heeft er volgens Motorola mee te maken dat de Amerikaanse Xoom geüpdatet door Google zelf, terwijl Motorola voor updates in andere landen zorgt.

Lees verder na de advertentie.

Zo activeert Android 3.1 voor de Europese Xoom ook het SD-kaartslot van de tablet die al wel was ingebouwd maar nog niet te gebruiken was. Deze verbetering zat al wel in de Amerikaanse Android 3.2 update, maar nog niet in de 3.1 update. Vanaf 9 augustus wordt de Android 3.1 update voor de Europese Motorola Xoom over-the-air verspreid. Gebruikers krijgen dan vanzelf een melding dat er een update klaarstaat.

Bron: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's