Placeholder
Redactie

Europese Motorola Xoom krijgt Android 3.1 op 9 augustusDe Europese gebruikers van de Motorola Xoom kunnen vanaf 9 augustus Android 3.1 binnenhalen op hun tablet. Dit heeft Motorola bevestigd op haar officiële forums. De update brengt enkele grafische verbeteringen met zich mee, zoals aanpasbare widgets, en de browser krijgt ondersteuning voor hardwareversnelling. Ook het SD-kaartslot wordt geactiveerd. Hoewel de update goed nieuws, is het jammer dat het nog niet Android 3.2 is. De nieuwste Honeycomb-versie wordt al wel uitgerold aan Xoom-gebruikers in de Verenigde Staten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sinds enkele weken is Android 3.2 al te downloaden voor de Amerikaanse Motorola Xoom. Met de nieuwste versie van Honeycomb worden meer schermresoluties en meer processors ondersteund, maar voegt ook een extra zoommodus voor apps toe. Dat Europa nu pas Android 3.1 krijgt, heeft er volgens Motorola mee te maken dat de Amerikaanse Xoom geüpdatet door Google zelf, terwijl Motorola voor updates in andere landen zorgt.

Zo activeert Android 3.1 voor de Europese Xoom ook het SD-kaartslot van de tablet die al wel was ingebouwd maar nog niet te gebruiken was. Deze verbetering zat al wel in de Amerikaanse Android 3.2 update, maar nog niet in de 3.1 update. Vanaf 9 augustus wordt de Android 3.1 update voor de Europese Motorola Xoom over-the-air verspreid. Gebruikers krijgen dan vanzelf een melding dat er een update klaarstaat.

Bron: Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.