‘Nokia X5 krijgt Europese release als de Nokia 5.1 Plus’

Thomas Haenen
9 juli 2018, 14:05
2 min leestijd
‘Nokia X5 krijgt Europese release als de Nokia 5.1 Plus’

Later deze week wordt de Nokia X5 aangekondigd in China. Het lijkt er echter op dat deze budgetsmartphone later dit jaar ook in Nederland verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk Europese Nokia 5.1 Plus release

De Nokia X5 wordt later dit jaar in het Westen uitgebracht als de Nokia 5.1 Plus, zo meldt NokiaPowerUser. Volgens de doorgaans betrouwbare bron wordt het toestel eerst uitgebracht in China, maar volgt een release in Europa niet veel later. Geruchten over de Nokia X5 zoemen al een tijdje rond, en de fabrikant zelf hint naar een aankondiging op 11 juli.

Hoewel we nog geen beelden van de smartphone hebben, beweren bronnen dat de Nokia X5 een 5,9 inch-scherm heeft met een resolutie van 1520 bij 720 pixels. Het toestel heeft een notch, net als de smartphones van Apple, Essential, Huawei en verschillende andere fabrikanten. In die inkeping zitten de selfiecamera en enkele sensoren.

Europese Nokia 5.1 release

De Nokia 5.1 Plus zou verder uitgerust zijn met een 3000 mAh-accu, een MediaTek-chipset met 8 cores, 3 of 4GB werkgeheugen en 32 of 64GB opslagruimte.

In China krijgt het toestel een adviesprijs mee van omgerekend slechts 100 euro. Waarschijnlijk wordt de Nokia 5.1 Plus hier redelijk wat duurder. Vanaf augustus wordt de gewone Nokia 5.1 voor 199 euro verkocht, en deze Plus-variant kost dan vermoedelijk nog een paar tientjes meer.

Veel nieuwe Nokia-smartphones

Als het gerucht klopt, wordt 2018 een aardig druk jaar voor de Finse fabrikant. Het bedrijf bracht dit voorjaar al vijf nieuwe smartphones uit, waaronder de Nokia 7 Plus en de Nokia 1. In augustus volgen er nog drie toestellen: de Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1. Daar komen dus mogelijk ook nog de Nokia 5.1 Plus en 6.1 Plus bij, met óók nog een nieuw vlaggenschip, de langverwachte Nokia 9.

Wanneer de Nokia 5.1 Plus officieel wordt aangekondigd, is nog onbekend. Wel is het waarschijnlijk dat de smartphone eind augustus wordt gepresenteerd. Dan vindt in Berlijn de IFA plaats, een beurs voor consumentenelektronica waar grote fabrikanten als Samsung, Huawei maar ook Nokia doorgaans nieuwe producten presenteren.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5.1
Nokia 5.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu