Evri Thing Tech lanceert Android-applicatie met realtime technieuws

Redactie
15 mei 2010, 12:41
1 min leestijd
Evri Thing Tech lanceert Android-applicatie met realtime technieuws
evri thing
evri-thing

Evri is een zogenaamde realtime content discovery engine. Je kunt er realtime nieuws mee ontdekken op basis van semantische zoekalgoritmes. met de pas gelanceerde Android-applicatie kan dat nu ook onderweg. De applicatie Everi Thing Tech is gericht op technieuws, onderverdeeld in categorieën zoals ‘Gadgets’, ‘Web Giants’ en ‘Smartphones & Tablets’.

In een volgende versie wordt het ook mogelijk je eigen nieuwskanalen aan te maken. Op de website van Evri kan dat al: je kunt aangeven welke persoon of welk onderwerp je wilt volgen.

Lees verder na de advertentie.

Evri gebruikt semantische zoektechnologie waarbij wordt gewerkt met ontologieën (zie Wikipedia). Op het eerste gezicht lijkt Evri Thing Tech misschien op een gewone nieuwsapplicatie, die realtime berichten levert over allerlei onderwerpen, maar de bedoeling is dat het slimmer is. Je zit niet aan het vaste lijstje rss-feeds vast van websites die je volgt, maar krijgt nieuws aangeleverd dat relevanter is.

Of het werkt, zal zich nog moeten bewijzen want bij de breed ingestoken categorie ‘Smartphones & Tablets’ krijg je allerlei berichten te zien die je ook in Google News of op Digg zou kunnen tegenkomen, alleen zit er wat minder onzin tussen. De instellingen van de Android-applicatie zijn nog beperkt: je kunt het aantal getoonde berichten aangeven (tussen 25 en 50), de weergave (Headline of Summary) en de schermrichting (Auto, Portrait of Landscape). Gevonden berichten kun je via e-mail of Twitter delen.

evri-thing

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's