De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google breidt virtuele schoolreisjes ‘Expeditions’ uit met app

Erwin Vogelaar
20 januari 2016, 18:15
2 min leestijd
Google breidt virtuele schoolreisjes ‘Expeditions’ uit met app

Google wil met Cardboard virtual reality naar het klaslokaal brengen. Met een nieuwe app komt het bedrijf een stap dichterbij virtuele schoolreisjes voor iedereen.

Lees verder na de advertentie.

Expeditions app

Tijdens Google I/O in 2015 werd voor het eerst Expeditions aangekondigd, een manier voor hele schoolklassen om met elkaar een virtueel schoolreisje te maken. Dit werkt met Google Cardboard. Alle scholieren zetten tegelijk de kartonnen virtual reality-bril op om met elkaar op reis te gaan naar de andere kant van de wereld. Om dit concept uit te breiden lanceert Google nu een eigen app.

De Android-app is specifiek bedoeld voor scholen, dus is niet vrij te downloaden via de Play Store. Scholen kunnen zich met dit formulier inschrijven voor de app. Tijdens Google I/O liet Google weten de hardware voor deze virtuele reisjes te leveren aan scholen. Hierbij gaat het om Asus-smartphones voor in de brillen, een tablet voor de docent en een router om alles met elkaar te verbinden. Inmiddels heeft het bedrijf al 500.000 scholieren op deze manier op reis gestuurd. Nu worden er door Google ook twee nieuwe virtuele reisjes geïntroduceerd. Een reis naar de Great Barrier Reef en eentje naar Buckingham Palace.

Expeditions app

Educatie is een groot onderdeel van virtual reality, vooral met de goedkope virtual reality-oplossing van Google Cardboard. Door scholieren naar andere plaatsten te ‘teleporteren’ kunnen ze niet alleen veel leren over de wereld, maar ook over de situatie van andere mensen om zo meer empathie te kweken.

4 redenen waarom juist Android virtual reality groot maakt

Ook als je niet op school zit kun je met Google Cardboard de wereld over. Zo zijn er steeds meer bijzondere locaties via Google Maps te bekijken met een virtual reality-bril, zoals het mooie Jordanië. En wil je Buckinham Palace bekijken? Dan kun je een tour krijgen via deze 360 graden-video op YouTube.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's