Exploit reset Galaxy-smartphones via weblink of sms

Redactie
25 september 2012, 13:53
1 min leestijd
Galaxy S II

Hackers hebben tijdens de conferentie Ekoparty een exploit gedemonstreerd, die het mogelijk maakt om een Samsung-smartphone ongewild te resetten. Het proces kan in werking gezet worden door smartphone-bezitters bijvoorbeeld een web-url te laten openen waar een bepaald stuk code in verborgen zit. Tijdens Ekoparty lieten de hackers zien hoe hetzelfde gedaan kan worden vanuit een verzonden sms-bericht.

In de praktijk betekent dit dat je door een kwaadwillende webpagina in één keer je Samsung-smartphone gereset ziet worden. Er is na het openen van de pagina verder geen bevestiging nodig van de ontvanger. Bij het openen van zo’n webpagina of een specifiek sms-bericht wordt er een supportcode uitgevoerd, iets dat bij smartphones van Samsung niet staat uitgeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Een groot aantal Android-smartphones lijkt op het moment last te hebben van de exploit. Volgens Tweakers zijn in ieder geval de Galaxy S II, Galaxy S III en Galaxy S Advance getroffen.

Er is op het moment nog geen oplossing voor het probleem. Wij raden aan om goed op te letten wanneer je een verkorte url voorbij ziet komen op bijvoorbeeld Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu