Explosieve groei Lenovo: bedrijf verkoopt toestellen in 26 landen

Wouter Nijsen
22 februari 2014, 20:02
1 min leestijd
Explosieve groei Lenovo: bedrijf verkoopt toestellen in 26 landen
lenovo nexus

Het Chinese Lenovo bood precies anderhalf jaar geleden zijn smartphones exclusief op de Chinese markt aan. Inmiddels heeft de fabrikant zijn afzetgebied uitgebreid naar liefst 26 landen. Dat laat het bedrijf dit weekend weten op zijn officiële website.

Lenovo heeft ambitieuze plannen om een belangrijke speler worden op de smartphonemarkt. Zo kocht de fabrikant eind januari Motorola Mobility van Google over voor een bedrag van 2,91 miljard dollar. Dat terwijl de zoekgigant in 2011 nog een exorbitant bedrag van 12,5 miljard dollar betaalde.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo betreedt door de overname zowel de Amerikaanse als Europese smartphonemarkt en kan daarmee nog meer landen bereiken. Daarnaast moeten de Chinezen met hun expertise en ervaring Motorola veranderen in een grote speler binnen de Android-wereld. Of dat gaat lukken, moet de tijd uitwijzen. De dominantie van Samsung is immers groot.

Groei Lenovo, ook aanwezig op World Mobile Congress

Volgens geruchten is Lenovo bezig met een nieuw Nexus-toestel. Dit zou naar verluidt de laatste van de serie worden.  Op het World Mobile Congress, dat maandag in Barcelona van start gaat, heeft Lenovo een eigen booth waar het vermoedelijk nieuwe toestellen gaat onthullen.

Het wordt volgens het bedrijf `de grootste stand` die ze ooit op een dergelijke beurs hebben gehad en dat laat AndroidPlanet uiteraard niet aan zich voorbijgaan. De komende dagen zijn we aanwezig in Barcelona om uitgebreid verslag te doen van de technologiebeurs en alle persconferenties en productonthullingen.

Lees meer over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu