Externe review van HTC Desire: beter dan de iPhone

Redactie
31 maart 2010, 17:30
2 min leestijd
Externe review van HTC Desire: beter dan de iPhone
desire zijkant

De HTC Desire is een Android-toestel waar veel mensen naar uitkijken. De Britse gadget-glossy T3 heeft al een uitgebreide review van de HTC Desire gemaakt. Naast een lang artikel is er ook een videoreview gemaakt. De conclusie: deze gadget is beter dan de iPhone!
De laatste maanden kon Android maar moeilijk concurrentie bieden voor de iPhone, al kwamen er wel een paar geslaagde toestellen langs. De Google Nexus One was de eerste smartphone die krachtiger was dan de meest recente iPhone. De HTC Legend was mooier, met een aluminium unibody en een betere gebruikersinterface. Maar de nieuwe HTC Desire combineert en overtreft beide.

Lees verder na de advertentie.

  • 1 GHz Snapdragon CPU
  • 3,7″ OLED scherm
  • Android 2.1 (Eclair)
  • Complete specs

De on-screen quick-access keys (home, zoeken, back en menu) zijn vervangen door fysieke knoppen en de falende trackball heeft een betere optische variant gekregen. De gepatenteerde Sense UI van HTC voegt nog meer handige functies toe aan het toch al stabiele en volwaardige Android 2.1 platform. En met zeven virtuele desktops en tientallen stabiele widgets is er ruimte zat om alle nuttige en onmisbare informatie onmiddelijk beschikbaar te hebben. Je hebt zelfs ruimte genoeg over voor allerlei leuke toeters en bellen!

Uniek bij de Sense UI is de zogenaamde ‘Leap View’. Maak een knijpende beweging (“pinch”) met je vingers op het scherm en de virtuele desktops verschijnen als 7 iconen, net zoals IE8 dat doet met je veel gebruikte websites. Dat is veel handiger dan met een vinger naar links of rechts vegen (swipen) en nog verslavend ook.

De Desire voegt ook eindelijk een bruikbare koppeling toe tussen je contactpersonen (contacts) en Facebook. Wat ook al kan in Android 2.1 is nu een snelle, slimme, werkende interface zodat je niet uren bezig bent om tientallen Google Contacts te koppelen aan Facebook, waar je bij iedere persoon door lijsten niet-relevante mensen moet scrollen. De ‘Friendstream’ voegt hier nog een dimensie aan toe omdat je zo alle status-updates van vrienden onder één knop en in een enkele lijst hebt. Erg handig maar wel opletten met je batterij, want het vreet stroom!

Wil je alle informatie, lees dan de review op T3 en oordeel zelf…

Categorie: Fabrikanten
Thema: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's