De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze schermhoes met Chrome OS werkt met je smartphone

Sten de Bruijn
13 november 2019, 16:51
3 min leestijd
Deze schermhoes met Chrome OS werkt met je smartphone

Lijkt een extra scherm voor je smartphone je handig? Een Amerikaanse startup wil volgend jaar de CastAway leveren, een hoes met een eigen scherm en accu. De schermhoes draait op ChromeOS en moet werken met alle populaire Android-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

CastAway belooft extra scherm voor smartphone

De CastAway-schermhoes bestaat uit twee delen. De hoes waar je je eigen smartphone in klikt, is via een magnetisch scharnier verbonden met de hoes die een eigen scherm heeft. Je kunt het scharnier 360 graden draaien en de hoes dus dichtklappen. Door de magnetische verbinding zijn de twee hoezen ook los te koppelen.

Opvallend is dat de CastAway-hoes niet direct verbonden is met je smartphone, zoals dit bij de LG G8X ThinQ het geval is. Die gebruikt de usb-c-poort om het extra scherm aan te sluiten. Het display werkt niet los.

CastAway

Bij de CastAway-hoes gaat de verbinding via wifi 0f bluetooth en is er een aparte app voor een betere gebruikservaring. Volgens de makers is de CastAway ook los te gebruiken, zolang de hoes en smartphone maar verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.

Dat je de hoes niet fysiek hoeft te verbinden met je toestel, komt omdat de hoes zijn eigen hard- en software heeft. De accessoire draait een aangepaste versie van Chrome OS, het besturingssysteem dat je kent van Chromebooks. Chrome OS is geschikt voor internetten, het kijken van video’s en draaien van apps en games.

Specificaties van de schermcase

De eigen schermhoes weegt 180 gram en heeft een display van 5,8 of 6,3 inch met een scherpe resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het is onduidelijk of het om een lcd- of oled-paneel gaat. In de hoes vind je 32GB opslaggeheugen, een micro-sd-kaartslot en koptelefoonaansluiting. De CastAway-hoes draait op een OP1-processor, die niet in smartphones maar wel in goedkopere Chromebooks zit.

Stereoluidsprekers, diverse sensoren en twee usb-c-poorten maken de hoes compleet. Via die usb-c-poort(en) laad je de ingebouwde accu op. De makers noemen de accu ‘ongeveer even groot als die van je smartphone’ en beloven dat de case zo’n tien uur meegaat.

CastAway

Twijfels over de haalbaarheid

Op papier is de CastAway een interessante accessoire om je smartphone veelzijdiger te maken. Er zijn echter ook twijfels. De startup heeft nog geen werkend prototype, maar alleen een handvol marketingafbeeldingen en -video’s die op de computer gemaakt zijn. Bovendien is de hoes er op dit moment in slechts vier uitvoeringen: voor kleinere en grotere iPhones en kleinere en grotere Samsung-toestellen. Het gaat bijvoorbeeld om de Galaxy S9, S10 en Note 10.

Alle andere smartphones passen in principe niet in de schermhoes, al is de losse case wel te gebruiken. De makers beloven de komende tijd met speciale, op maat gemaakte hoezen te komen voor negentig procent van de populairste smartphones. Een vrij vage belofte die bovendien niet realistisch klinkt, want al die toestellen hebben andere afmetingen en er komen regelmatig nieuwe modellen uit.

De CastAway-hoes is nu voor te bestellen voor 117 euro (kleine hoes voor iPhone of Samsung) of 126 euro (grotere iPhone of Samsung). De accessoire moet in mei worden geleverd. Dan komt hij volgens de makers voor iedereen beschikbaar voor 172 en 181 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu