Extra schermruimte Nexus Prime is voor navigatieknoppen

Redactie
10 oktober 2011, 10:27
1 min leestijd
Extra schermruimte Nexus Prime is voor navigatieknoppen
Extra schermruimte Nexus Prime is voor navigatieknoppen

Een van de meest consistente geruchten over de Nexus Prime is dat de ‘Google-telefoon’ een 4.65 inch scherm gaat krijgen. Voor velen is dit aan de grote kant, maaar een gebruiker van Reddit heeft een sketch gemaakt waaruit blijkt dat het eigenlijk om een 4.3 inch scherm gaat waarbij de resterende 0.35 inches gebruikt worden voor de navigatieknoppen. Zo is de telefoon in de praktijk eigenlijk niet zo groot als je wellicht zou denken.

Dat de ondersteunde rij van navigatieknoppen onderdeel uitmaken van het scherm is niet nieuw in Ice Cream Sandwich. Hetzelfde principe wordt ook al toegepast bij Honeycomb-tablets. Aangezien Ice Cream Sandwich Gingerbread en Honeycomb moet samenvoegen ligt het voor de hand dat bij Android 4.0 de fysieke knoppen gaan verdwijnen. Kijkend naar de sketch is goed te zien hoe een normale 4.3 inch telefoon en een 4.65 inch Nexus Prime in de praktijk nagenoeg hetzelfde zijn.

Lees verder na de advertentie.

Lange tijd leek het erop dat 4 inch de ideale schermgrootte zou zijn voor telefoons. Inmiddels lijken de schermen van moderne smartphones alleen maar groter en groter te worden. Denk bijvoorbeeld aan het 4.3 inch scherm van de Samsung Galaxy S II of het 4.7 inch van de HTC Sensation XL. Nu lijkt 4.3 inch het nieuwe 4 inch te zijn voor Android-telefoons. Dit is niet in overeenstemming met Apple die er juist voor gekozen heeft om de schermgrootte van de nieuwe iPhone 4S gelijk te houden aan de vorige iPhone 4. Deze heeft een scherm van 3.5 inch. De Google Nexus S heeft een scherm van 4 inch.

Nexus Prime schermgrootte

Bron: Android Community

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's